Şehit cenazesinde gözaltına alındılar... CHP'den ilk açıklama

Şehit cenazesinde gözaltına alındılar... CHP'den ilk açıklama

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG mensuplarının saldırısında şehit olan Piyade Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Sabah gazetesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun camiye gelmesinden önce Kılıçdaroğlu’na korumalık yapacak 35 kişinin cami avlusunda gözaltına alındığını öne sürdü. CHP ise bu konuya ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’nin Halep kentinde şehit olan Yüzbaşı Celalettin Özdemir için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Geçen haftalarda katıldığı şehit cenazesinde linç edilmek istenen Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlenen cenaze töreninde hazır bulundu. Törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, tören öncesi şehit ailesine başsağlığı da diledi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Hükümete yakın yandaş Sabah gazetesi ise, Kılıçdaroğlu için yoğun güvenlik önlemleri alan korumaların Yüzbaşı Özdemir’in cenazesinde gözaltına alındığını ileri sürdü.

Sabah gazetesinin haberinde şu iddialara yer verildi:

"Cenaze namazına CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmaya karar verdi. Namaz öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu camiye gelmeden CHP'lilerle birlikte 35 badyguardın da avluya geldiği görüldü.

Ankara emniyet müdürü Servet Yılmaz yoğun güvenlik önlemleri arasında CHP'liler ile birlikte hareket eden ve şüpheli görülen 35 kişinin gözaltına alınması talimatı verdi.

Şüpheli görülen bu kişiler Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

35 kişinin Kemal Kılıçdaroğlu'na sözde korumalık yapacağı ileri sürüldü."

HEPSİ CHP ÜYESİ

Öte yandan, Odatv'nin edindiği bilgiye göre; gözaltına alınan kişi sayısı 39.

Sabah'ın "bodyguard" diye lanse ettiği, tamamı CHP üyesi olan bu kişilerin gönüllü olarak cenazeye katılanlar olduğu öğrenildi. 

'BİRKAÇI HARİÇ PARTİMİZLE İLİŞKİSİ YOKTUR'

Sabah’ın ‘bodyguard’ olarak tanımladığı kişilerin cenazeye katılmak isteyen yurttaşlar olduğu öğrenilirken CHP, gözaltına alınan kişilerin birkaçı haricinde CHP’yle ilişkisi bulunmadığını açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Kılıçdaroğlu’na korumalık yapanlar gözaltına alındı” haberlerine tepki göstererek, “Gözaltına alınanların birkaçı hariç partimizle ilişkisi yok” dedi. Güvener, açıklamasında “Bugün (dün) Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni sırasında 35 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştır. Yandaş medyanın, gözaltına alınanların tamamının CHP’li olduğuna ilişkin iddiası gerçek dışıdır. Şehidimizin cenaze törenine çok sayıda partilimiz katılmıştır; yaptığımız araştırmaya göre gözaltına alınanların birkaçı hariç partimizle ilişkisi yoktur. Anlaşılan o ki geçtiğimiz günlerde Çubuk Akkuzulu’da şehit cenazesinde planlanan provokasyonun Genel Başkanımız tarafından boşa çıkartılmış olması, iktidarı rahatsız etmiştir” değerlendirmesini yaptı.