Şehitlerimizi memleketlerine uğurladık

Şehitlerimizi memleketlerine uğurladık

Kars, Şırnak ve Bitlis'te şehit olan askerlerimiz düzenlenen törenlerle memleketlerine uğurlandı.

Kars’ın Kağızman İlçesi kırsalında PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Hüseyin Emre Kul ile Tekin Tekin’in cenazeleri, Erzurum’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Erzurum’un Dumlu Jandarma Özel Harekat (JÖH) Taburu’nda görevli ve çok iyi iki arkadaş olan Bitlisli Uzman Çavuş Tekin Tekin ile Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Hüseyin Emre Kul, terör örgütüne yönelik Kars’ın Kağızman ilçesinde düzenlenen Nurettin Öztürk operasyonuna katıldı. Uzman Çavuşlar Tekin ve Kul, dün saat 13.10’da Dikbaş’ın Tepe Bölgesine geldiklerinde, teröristler tarafından önceden hazırlanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştü. Askeri helikopterle Erzurum’daki Adli Tıp Kurumu’na getirilen şehitlere burada otopsi yapıldı. Bugün sabah morgdan alınan şehitlerin cenazeleri, Askeri havalimanına getirildi.

Şehitler için havalimanında düzenlenen törene Vali Seyfettin Azizoğlu, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, daire müdürleri, askerler ve şehit yakınları katıldı. Askerlerin özgeçmişinin okunmasından sonra Müftü Hasan Hüsnü Sula, dua ettirdi ve helallik istedi.Törenin ardından kader birliği eden bekar, iki silah arkadaşın cenazeleri askeri uçağa kondu. Şehit Uzman Çavuş Tekin Tekin’in cenazesi Bitlis’in Tatvan İlçesine, şehit Uzman çavuş Hüseyin Emre Kul’un cenazesi ise Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine götürüldü.

ŞIRNAK ŞEHİTLERİ TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 2 uzman çavuşun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Uludere ilçesi kırsalında dün arama tarama faaliyeti yürütürken PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan uzman çavuş Sedat Düzgün (29) ve Uzman çavuş Nezir Pınarcı (26) için 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, 23’ünücü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve silah arkadaşları katıldı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının getirilmesinin ardından başlayan tören, öz geçmişlerinin okunması ve duaların yapılmasıyla devam etti. Duanın ardından Uzman Çavuş Nezir Pırnarcı’nın cenazesi Manisa’ya, Uzman Çavuş Sedat Düzgün’ün cenazesi ise Çorum’a gönderilmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü.

BİTLİS’TE ŞEHİT OLAN ASTSUBAY ÇELEBİ, MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Bitlis’in merkeze bağlı Aşağıölek Köyü kırsalında yürütülen operasyonda, PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan, 1 çocuk babası 30 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Çelebi, Bitlis’te yapılan törenin ardından memleketi Ağrı’nın Patnos İlçesi’ne uğurlandı.
Aşağıölek Köyü kırsalında bulunan Sehi Ormanları bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda, dün teröristlerin daha önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Çelebi şehit oldu. Şehit Astsubay Çelebi için bugün İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Tatvan 10’uncu Komando Tugay Komutanı Albay Taner Dinçyürek, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Çelebi’nin Türk Bayrağına sarılı cenazesi, tören alanına getirildikten sonra öz geçmişi okundu. Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye’nin büyük bir saldırı altında olduğunu söyledi. Vali Çınar, 100 yıl önce Çanakkale’ye gelen bütün devletlerin bugün kıyımıza yanaşarak daha büyük saldırılar başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Bugün 100 yıl öncesinden farklı bir şey var. Saldırılarını Müslüman ülkeler içinde kurdukları terör örgütleri vasıtasıyla, vekalet ve taşeron savaşı dediğimiz yöntemlerle yapıyorlar. Ama her zaman söylediğim bir şey var. Türkiye tıpkı masallardaki gibi saldırıldıkça daha güçlenen ve büyüyen bir devlet. Dünyanın, mazlumların ve bütün Müslümanların umudu ve duasında olan bir devlet. Burada şehidimize ve şehitlerimize minnettarlığımızı arz etmemiz gerekiyor. Vatanları için canlarını feda etmek için yemin ettiler ve yeminlerine sadık kaldılar. İnsanın verebileceği en kıymetli şey kendi hayatıdır. Onlar bizim için, evlatlarımız ve gelecek nesillerimiz için canlarını feda ettiler.”
Tabuta sarılarak ağlayan şehit Astsubay Çelebi’nin eşi Sündüz Çelebi ve yakınlarını askeri personel teselli etti. İl Müftüsü M. Faysal Geylani’nin dua etmesinin ardından şehit Astsubay Çelebi’nin cenazesi helikopterle memleketi Ağrı’nın Patnos ilçesine gönderildi.