SETA skandalı devam ediyor: O gazetecilerin çoğu marjinal

SETA skandalı devam ediyor: O gazetecilerin çoğu marjinal

Hükümete yakınlığıyla bilinen SETAV (Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı), son raporunda yaptığı fişleme ile tepkileri üzerine çekmişti.

"Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" adıyla yayınlanan raporda imzası bulunan  İsmail Çağlar, Takvim gazetesindeki köşesinde bu kez  BirGün, Evrensel, Sol gazetelerinde çalışan gazetecileri marjinal ilan etti. Çağlar, köşesinde raporu savunarak yazılma amacını "SETA benim de yazarları arasında olduğum Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları başlıklı bir çalışma yayınlayarak bu işi yaptı. Merak ettik; acaba bu medya kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimi dahil yakın zamanda Türkiye'nin başına gelen olayları nasıl haberleştirmiş." ifadeleriyle adeta itiraf etti.

Fişlemeleri savunan, "Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz" ifadeleriyle yapılanın belli kesimleri rahatsız ettiğini düşünüp fişlemeyi normalleştiren Çağlar, köşesinde fişlemelere devam etti. "Gazeteci" İsmail Çağlar, bu kez de "Dikkatimizi çekti; bu kuruluşlarda çalışan gazetecilerin önemli bir kısmı daha önce BirGün, Evrensel, Sol gibi marjinal gazetelerde çalışmış." cümleleriyle gazeteleri hedef gösterdi. Tetikçiliğe doymayan Çağlar, "Karşımıza çıkan tablo ise şuydu; çok sesli ve tarafsız habercilik yaptığını iddia eden bu medya kuruluşlarının önemli bir kısmı marjinal bir Türkiye karşıtlığı içerisinde. Aralarında işini yapan gazeteciler de var ama hiç de az olmayan sayıda gazeteci ise başka işler peşinde." ifadeleriyle gazetecilerin niyetlerini okumaya girişti.

Çağlar, yapılanların meşruluğunu savunarak yazısını "Sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz!." şeklinde bitirdi.