Şikayetçileri tehdit eden ‘Kedicik’ tutuklandı

Şikayetçileri tehdit eden ‘Kedicik’ tutuklandı

Adnan Oktar’ın lideri olduğu suç örgütü aleyhine şikayetçi olan bazı kişileri tehdit ettiği iddia edilen Kübra K. tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla aranan Kübra K. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen Salı günü çalıştığı işyerine düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı.

Kübra K. hakkında yakalama kararının çıkarılması sebebinin, Adnan Oktar’ın lideri olduğu suç örgütü aleyhine ifade veren Beril K. adlı eski bir örgüt üyesini arayarak tehdit etmesi olduğu iddia ediliyor.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Kübra K. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Adnan Oktar’ın lideri olduğu iddia edilen suç örgütü davası ile kamuoyunu bilgilendiren Teknik Bilim Araştırma Vakfı da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Beril K. tarafından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 03.12.2019 tarihli bir dilekçe yazıldığının ifade edildiği açıklamada, dilekçede “sabit bir numaradan çağrı geldiğini, arayan kişinin bir bayan olduğunu, ancak kim olduğunu tanıyamadığını, şahsın kendisine vakıf camiamızdan 2 arkadaşımızın selamını ilettiğini ve kendisini cezaevi görüşüne bekledikleri yönünde bir konuşma yaptığı” belirtilerek, “selam ilettiği ileri sürülen 2 arkadaşımız B. K.’nın tanıdığı kimselerdir” denildi.

Vakfın yaptığı açıklamada “sözde örgüt üyesi 2 kişinin selamını iletmek üzere arandığı yönündeki ifadesinin” Kübra K. tarafından kabul edildiğini, ancak, İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği’nin 10.01.2020 tarihli tutuklama kararında “selamın iletilmesini B. K.’nın camiamız ile ilgili davadaki ifadesini değiştirtme amaçlı bir tehdit olarak yorumlamıştır” denildi.

YURT HABER