‘Sınıf geçme sistemiyle başarı daha da artacak’

‘Sınıf geçme sistemiyle başarı daha da artacak’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıf geçme sistemi ile ilgili çalışmanın bitirildiğini ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını açıkladı.

Her bir öğrencinin liseyi bitirdiğinde sahip olması gereken yeterlilikler konusunda standartlar oluşturulmasının önem taşıdığını anlatan Selçuk, bu yeterliliğe ulaşılmaması halinde, 4 işlem bilmeyen, okuduğunu anlama-yazma konusunda sıkıntı yaşayan çocuğun liseden mezun olabildiğini belirtti.

2020-2021 ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN

Sistemin gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını kaydeden Selçuk şunları kaydetti: “Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var. Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor, kimi nereye yönlendirebiliyoruz, bunun modellemesi çıktı. Bir yazılım oluşturduk ve senaryoyu rahat görebiliyoruz. Dolayısıyla çözebileceğimiz bir konu. Problem yok."

AYRICA FORMASYONA İHTİYAÇ YOK

Pedagojik formasyonun Bakanlık tarafından verilmesi konusundaki çalışmaların hangi aşamada olduğu yönündeki soru üzerine Bakan Selçuk, konunun YÖK ile görüşüldüğün, altyapının hazır olduğunu, bu konuda problem bulunmadığını söyledi.

Formasyona devam edenlerin bunu bitireceğini anlatan Selçuk, “Takvimimizi açıkladık. Takvim içerisinde kazanan herkese özel yeni formasyonu ücretsiz vereceğiz” dedi.

PERGEL’DEN SONRA 17 BİN OKULDA HAYVAN BESLENİYOR

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir köy okulunda sınıf öğretmeninin "Fındık" ismili köpeği sahiplenerek öğrencilerinin arasına aldığının hatırlatılarak, "Sizin sahiplendiğiniz 'Pergel' ne yapıyor? Türkiye genelinde kaç arkadaşı oldu? " sorusu üzerine Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

“Pergel, bir barınakta ölmek üzereydi, haberdar oldum. Pergel, bir örnek olarak başka okullarda da yapılır mı diye çağrı yaptım. Pergel'den sonra 17 bin okulumuzda, çocuklar, öğretmenler hep beraber hayvan beslemeye başladılar. Sadece köpek değil, kaz, tavuk, kedi, tavşan var.”