Şırnak'tan art arda iki şehit haberi

Şırnak'tan art arda iki şehit haberi

Şırnak'ta kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan iki asker şehit oldu.

Şırnak'ın Küpeli Dağı Görmeç Bölgesi'nde geçen Pazartesi günü arazi arama ve taraması sırasında, PKK'li teröristlerin araziye tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu yaralanan 3 askerden Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan, Şırnak'taki ilk müdahalesinin ardından helikopterle Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Uzman Çavuş Vuruşkan, bu sabah yaşam mücadelesini kaybedip şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Vuruşkan'ın acı haberi, memleketi Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde yaşayan yakınlarını yasa boğdu. Eşi Fatma, annesi Hüsne ve babası Mehmet'in Ankara'da bulunduğu, 3 çocuk babası şehit Uzman Çavuş Vuruşkan'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Hamzalar Köyü'nde yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

TSK'den başsağlığı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Küpeli Dağı'nda, araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanıp bu sabah şehit olan Tankçı Uzman Çavuş 43 yaşındaki Musa Vuruşkan ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığında bulunularak, şöyle denildi: 

"15 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak/Akçay, Görmeç Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan bir kahraman silah arkadaşımız tedavi gördüğü Ankara Gülhane Araştırma ve Eğitim Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 17 Mayıs 2017 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

1 asker daha şehit oldu

Şırnak Görmeç Üs bölgesinde 15 Mayıs tarihinde teröristlerin saldısında  yaralanan  Ankara Gülhane Araştırma ve Eğitim Hastanesinde   tedavisi süren  1 askerin yapılan müdahalelere  rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi..