Siyasetten beyaz cama

Siyasetten beyaz cama

Star TV’de yayınlanan ‘Avlu’ dizisinde Avukat Sami rolü ile kamera karşısına geçen Aydın eski Milletvekili ve Bakan Yüksel Yolava, YURT’a özel açıklamalarda bulundu.

Ceren KAYA/ YURT

Anavatan Partisi’nin kurucu üyesi ve eski Başbakan Mesut Yılmaz döneminde bakanlık yapan Yalova, Ankara Üniversitesi Prof. Dr.Nuran Yıldız’ın Pentagon ile Hollywood ilişkisi üzerine yazılarının olduğundan bahsederek, Amerika’yı anlamak için Pentagon’u anlamanın şart olduğunu belirtti. Yalova, “Pentagon’u anlarken de Hollywood’un rolünü doğru tarif etmek lazım. Dolayısıyla Türkiye’de sinema sektöründe de dünyayı bu gözle gören transmedyanın da gelişim çizgisini bilen Endüstri 4.0’dan anlayan insanların şirketlerin başına gelmesi lazım. Ben oyunculuğa da böyle görüyorum” diye konuştu.

"FİLM ŞİRKETİ KURACAĞIZ"

Yalova, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yıllarca görev yaptığını dile getirerek, birçok oyunda yönetmen yardımcılığı yaptığını söyledi. Yalova, “İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalıştım. Yönetmen yardımcılığı da yaptım. Başka bir alandan gelmiyorum. Aslında daha çok oynamam lazım” dedi. İstanbul’da film şirketi kurma konusunda arkadaşlarıyla bir görüşme
içerisinde olduklarının altını çizen Yalova, bir arkadaşının ‘Sarıkamış’ın senaryosunu yazdığını, fakat rahatsızlandığı için devam edemediğini belirtti. Yalova, “Daha doğru düzgün bir Sarıkamış filmi yapılmadı. Benim de kafama taktığım ‘Yemen’ ile ilgili de doğru düzgün bir film yok. 1402 Çubuk Savaşı ile ilgili doğru düzgün roman da yok, dizi de yok. Oysa bunların hepsinin olması lazım” dedi.

"KIZIM OYUNCULUĞU SEVİYOR"

Kızı Melike İpek Yalova’nın da kendisi gibi oyuncu olduğunu belirten Yalova, kızının çocukluğundan bu yana oyunculuğu sevdiğini kaydetti. Yalova, “Ben ona düşüncelerimi her zaman söylemişimdir” dedi.