Sokağa çıkma yasağına uymayanlara ceza kesildi

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara ceza kesildi

İçişleri Bakanlığı, 31 ilde uygulanan üç günlük sokağa çıkma yasağı sırasında 27 bin 828 kişiye adli ya da idari işlem uygulandığını bildirdi.

Bakanlık, 47 ildeki 1 ilçenin tamamı, 4 belde, 61 mahalle, 61 köy ve 6 mezra olmak üzere toplam 133 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulandığını açıkladı.  

İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta Perşembe gecesi saat 24.00’de başlayan 3 günlük sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyulduğunu, kısıtlamaları ihlal eden 27 bin 828 kişiye adli ya da idari işlem uygulandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 31 il için getirilen şehir giriş/çıkış kısıtlaması ve ülke genelinde 65 yaş ve üstü İle kronik rahatsızlığı bulunanlarla 20 yaş altındakiler için sokağa çıkma yasağının devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada 47 ildeki 1 ilçenin tamamı, 4 belde, 61 mahalle, 61 köy ve 6 mezra olmak üzere toplam 133 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulandığı, buralarda toplam 121 bin 51 kişinin yaşadığı bildirilirken 54 İldeki 247 yerleşim yerinde karantinanın kaldırıldığı belirtildi.

TEHLİKE GEÇMEDİ

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tüm bu tedbirlerin sonuç vermeye başladığı ifa edilerek, “Ancak bu sonuçlar asla rehavete neden olmamalıdır.  Salgın tehlikesi henüz geçmiş değildir” denilen açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:

“Salgın ile mücadelede vatandaşlarımızdan ricamız;

-Toplu taşıma araçları ile seyahatlerde,

-Pazar yeri, market/süpermarket ve fırınlardan yapacakları alışverişlerinde,

-Fabrikalar, iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi toplu olarak bulunulan işyerlerinde,

-Havaların sıcak olması nedeniyle park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi dış mekanlarda,

Sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu sağlamaları, ayrıca belirtilen alanlarda maske takma zorunluluğuna uymaya devam etmeleridir.”