Somalı madenciler Ankara'ya yürüyor

Somalı madenciler Ankara'ya yürüyor

Soma Katliamı'nın ardından tazminatları ödenmeden işten atılan işçilerin Ankara’ya yürüyüşü başladı. İşçiler, yürüyüş öncesi açıklama yaptı ve 301 madencinin defnedildiği mezarlığı ziyaret etti.

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği işçi katliamının ardından tazminatları ödenmeden işten atılan işçiler Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Onca açıklamaya ve yapılan protokollere rağmen alacakların ödenmediğini dile getiren işçiler “Soma’da soygun ve nitelikli gasp var” dedi.

Bağımsız Maden-İş’in de desteğiyle yürüyüş öncesi Soma’da kaymakamlık meydanı olarak bilinen Cengiz Topel Meydanı’nda toplanan işçiler açıklama yaptı. İşçiler adına konuşan Maden İşçisi Çetin Erkalkankatliamın ardından Soma Holding ve Uyar Madencilik’ten 3 bin 500 işçinin atıldığını ancak tazminatlarının ödenmediğini hatırlattı. İşçilerin alacaklarının en kısa sürede ödeneceğinin taahhüt edilmesine rağmen sözlerin tutulmadığını ifade eden Erkalkan, alacak davası açıp kazanan ve TKİ’nin sorumluluğu olduğunu tespit ettiren mahkeme kararlarının da yerine getirilmediğini söyledi. Türkiye Maden-İş’in ise patronların yanında hareket ettiğini ifade eden Erkalkan, “Haklarımızı almadan mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından işçiler 301 madencinin defnedildiği mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Arada durarak baretlerini yere vuran işçiler “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Ankara Ankara duy sesimizi, bu gelen madencinin ayak sesleri”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarını attı.

İşçiler Somalılara da “Soma’da soygun ve nitelikli gasp var. Mutlaka haklarımızı alacağız” diye seslendi.