SON DAKİKA - Orta Ege için fırtına uyarısı

SON DAKİKA - Orta Ege için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Orta Ege'de Pazar günü öğle saatlerinden itibaren fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, Orta Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın Pazar günü öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Vatandaşların Orta Ege'de beklenen fırtına nedeniyle ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

METEOROLOJİ'DEN YAPILAN SON DEĞERLENDİRMELER

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Bingöl, Muş ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Bingöl ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 11°C, Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; EDİRNE °C, 11°C, Çok bulutlu, yağmurlu; İSTANBUL °C, 9°C, Çok bulutlu, yağmurlu; KOCAELİ °C, 9°C, Çok bulutlu, yağmurlu.

EGE: Çok bulutlu, iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Afyonkarahisar ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. DENİZLİ °C, 9°C, Çok bulutlu, yağmurlu; İZMİR °C, 13°C, Çok bulutlu; KÜTAHYA °C, 4°C, Çok bulutlu, yağmurlu yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı; MANİSA °C, 10°C, Çok bulutlu ve sağanak yağışlı.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğitahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. ADANA °C, 15°C, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. ANTALYA °C, 14°C, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. HATAY °C, 14°C, Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı; ISPARTA °C, 5°C, Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde sis ve pus, sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. ANKARA °C, 6°C, Çok bulutlu, yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı; ESKİŞEHİR °C, 5°C, Çok bulutlu, yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı; KAYSERİ °C, 8°C, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı; SİVAS °C, 4°C, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. BOLU °C, 5°C, Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı; DÜZCE °C, 9°C, Çok bulutlu, yağmurlu; KASTAMONU °C, 5°C, Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı; ZONGULDAK °C, 8°C, Çok bulutlu, yağmurlu.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. AMASYA °C, 11°C, Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu; SAMSUN °C, 9°C, Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu; TOKAT °C, 13°C, Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu; TRABZON °C, 10°C, Parçalı bulutlu.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu batısı ile Bingöl ve Muş çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. ERZURUM °C, 2°C, Parçalı ve çok bulutlu; HAKKÂRİ °C, 5°C, Parçalı ve çok bulutlu; MALATYA °C, 6°C; Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu; VAN °C, 5°C, Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batman çevrelerinin sisli ve puslu olması bekleniyor. DİYARBAKIR °C, 13°C, Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı; GAZİANTEP °C, 11°C, Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı; SİİRT °C, 12°C, Parçalı ve çok bulutlu; ŞANLIURFA °C, 14°C, Parçalı ve çok bulutlu sağanak yağışlı