SON DAKİKA- TBMM'de yumruk yumruğa kavga

SON DAKİKA- TBMM'de yumruk yumruğa kavga

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç'un konuşmasının ardından kavga çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün yaklaşık üç saat önce yaptığı basın toplantısında aşağıdaki tweet'inde de yer alan şu ifadeleri kullanmıştı:

"BOP’un eşbaşkanı olan, 3 Milyon Müslümanın katline onay veren, şehitlere kelle diyen bir kişi,


Halsiyetsizdir!
Şerefsizdir!
Onursuzdur!

Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olamaz!"

AK Parti milletvekilleri, konuşma sırasında Meclis'te düzenlediği basın toplantısındaki sözleri üzerinden Özkoç'a tepki gösterdi.

Yaşanan gerginlik üzerine Meclis Başkanvekili oturuma ara 10 dakika verdi. Araya rağmen gerilim azalmadı. 

AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan şiddetli bir kavga yaşandı. 30 dakikayı aşan aranın ardından oturum yeniden başladı.

SAVCILIKTAN ÖZKOÇ HAKKINDA SORUŞTURMA

CHP'li Özkoç, bugün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

ERDOĞAN'IN AVUKATI: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Avukatı Hüseyin Aydın, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik siyasiler ve vatandaşlar tarafından hakaretler olmuş bunla ilgili suç duyurularımız olmuştu. Ama bugün Engin Özkoç'un açıklamaları daha önce siyasi düzeyde emsaline şahit olmadığımız nitelikte düzeysiz, seviyesiz açıklamalar olarak nitelendirmek lazım.

"Bu açıklamayı CHP'nin sözcüsü sıfatıyla yaptığına göre, CHP'nin Cumhurbaşkanımıza yönelik yürüttüğü hakaret kampanyası ve hakaret içerikli siyasette yeni bir evreye girdiğimizi işaret ediyor bu açıklamalar. Şu ana kadar CHP'den bu açıklamaya ilişkin bir açıklama olmadı. Buna özellikle dikkat çekmek isterim. Hazırlıklarımıza başladık. Hukuki olarak yarın yasal yollara başvuracağız."