SON DAKİKA- Ve savaş başladı!

SON DAKİKA- Ve savaş başladı!

Suriye’ye tanınan sürenin dolmasının ardından Türk savaş uçakları Suriye hedeflerini bombalamaya başladı.

Son gelen bilgilere göre, Hama'nın kuzeyi, Halep'in batı kısımları ve İdlib'in güneyinde bulunan Suriye Ordusu mevzileri TSK tarafından yoğun ateş altında tutuluyor.

SAAT 00:00'A GELİRKEN KOMUTANLAR HATAY'A GELDİ

Suriye'ye verilen sürenin dolmasına dakikalar kala, kuvvet komutanları ve MSB Hulusi Akar Hatay'a geldi.

Bütün gözler Suriye sınırına çevrildi. Türkiye'nin Suriye'ye tanıdığı sürenin dolmasına sadece dakikalar kalmıştı

VE SAVAŞ BAŞLADI.

Türk savaş uçakları sınırda, havada verilecek emri bekliyordu. Sürenin dolmasıyla birlikte, önceden tespit edilmiş hedeflere yönelik imha eylemleri başladı.

İlk gelen bilgilere göre, Minning ve Heyrab askeri hava üsleri vuruldu. Her iki hava üssünün de kullanılamaz hale geldiği iddia ediliyor.

Anlaşıldığı kadarıyla, topçu birlikleri, SİHA'lar ve F-16 uçaklardan fırlatılan füzelerle İdlib çevresindeki Suriye Ordusu hedefleri imha etmeye yönelik bir operasyın düzenleniyor.

SURİYE TELEVİZYONU

Suriye televizyonu Türk Silahlı Kuvvetlerinin Maarat el Numan ve çevresindeki bölgelerde bulunan Suriye ordusu hedeflerine operasyon düzenlediğini duyurdu.

SİNİR SAVAŞI

Bu arada, Suriye'den üst üste açıklamalar geliyor. Suriye Ordusu özel kuvvetleri olarak bilinen Kaplan Kuvvetleri komutanı Süheyl el Hasan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin asıl hedefinin Halep olduğunu iddia etti. El Hasan’a göre Türkiye Halep’i ele geçirmek istiyordu. El Hasan “İstanbul düşer, Halep düşmez”, dedi.

Öte yandan, Hmeymim Hava Üssü'nde bulunan Rus savaş uçaklarının da kalkış yaptığı gelen iddialar arasındaydı.

Rus savaş uçaklarının Türkiye’nin Suriye’ye yönelik girişeceği askeri harekatı önlemek amacıyla duvar oluşturacağı düşünülüyordu.

SAVAŞIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Öte yandan, İdlib'te Rus askeri kuvvetlerine eşlik eden bir Rus askeri muhabirin anlatımları, İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonlarının yansımasını gözler önüne serdi.

Rus gazeteci "İdlib semalarında Türk SİHA'ları görünmeye başladığı andan itibaren savaşın gidişatı farklı yönde ilerlemeye başladı" dedi. 

HAREKET EDEN HER ŞEYİ VURUYORLAR

Rejim askerlerinin araçlarını saklamak zorunda kaldığını belirten Rus gazeteci SİHA'ların Esed rejiminin en büyük sorunlarından biri haline geldiğini söyledi. Rus gazeteci, "Hareket eden tüm konvoyları, araçları ve motosikletleri vuruyorlar. Ön cephede Suriye askerleri bunları anlattı bize" dedi.