Soyer'den Erdoğan'ın davetine yanıt

Soyer'den Erdoğan'ın davetine yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı davete icabet edeceğini açıkladı. Başkan Soyer ayrıca, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iktidarı sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Diyarbakır’a da gideceğini ifade etti.

Bu yıl 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak 3. İzmir Körfez Festivali için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Arkas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bennar Arkas ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer katıldı.

'KÖRFEZ FESTİVALİ ADETA KALP MASAJI OLACAK'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Körfez Festivali’nin her yıl daha da büyüyen bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “Biz denizsiz olamayız. İzmir bir deniz kentidir. Biz yeni vizyon belirlerken denizle bağını unutmuyoruz. Ben İzmir’i tarif ederken hep yürek olduğunu hatırlatıyorum. İzmir bir liman kenti olan doğunun en batısı batının en doğusudur. Şehrin özünden, coğrafyasından besleniyoruz. Körfez Festivali, İzmir’in denizle bağını güçlendirecek bir etkinlik olacak. Körfez Festivali adeta kalp masajı olacak. İzmir bir marka kent. Bu da önemli bir adım olacak. Bu gibi festivalleri arttıracağız. Körfez Festivali’ne katılan sporcular her yıl daha da artıyor. Bu gibi festivaller kentlerin gelişmesine fayda sağlıyor. Şehrimizdeki insanlar mutlu değilse bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. Yaşadığı kentleri insanların sevdirmeliyiz. Eğer inanlar yasadığı kenti severlerse daha da üretirler. İzmir’i festivallerle mutlu bir kent yapacağız. Arka mahallede olan çocuklarımızı yelken ile buluşturacağız” diye konuştu.

Arkas Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Bennar Arkas da, “Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Çok heyecanlıyız. Gelecekte görmek istediğimizi birkaç günlüğüne görüyoruz. Benim jenerasyon körfezi yaşamadı. Ama çocuklarımız yaşaması için uğraşıyoruz. Bu festival bizim için çok önemli. Bunun için bu yolda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Yelken Federasyonu’na ve sporculara çok teşekkür ederim” dedi.

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer ise, “Büyükşehrimiz ile Arkas Holding’in desteği ile yelkeni İzmir ile buluşturduk. Körfez temizliği gün geçtikçe iyi oluyor. Bu sporun herkes tarafından yapılmasını istiyoruz. Bunu geçmiş dönemlerde yaptık yine yapacağız” şeklinde konuştu.

'DİYARBAKIR BİZİM KARDEŞİMİZ, ELBET GİDERİZ'
Tunç Soyer, 3. İzmir Körfez Festivali basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Soyer, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarına yaptığı davete icabet edeceğini açıkladı. Başkan Soyer ayrıca, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) iktidarı sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Diyarbakır’a da gideceğini ifade ederek, “Diyarbakır bizim kardeş şehrimiz. Elbet gideriz” diye konuştu.