Şule Çet davasında sanık avukatlarından skandal iddia

Şule Çet davasında sanık avukatlarından skandal iddia

Şule Çet davasında sanık avukatının verdiği dilekçede “Şule Çet'in psikolojisinin babası para göndermedi diye bozulmuş olabileceği” iddia edildi.

15 Mayıs Çarşamba Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek duruşma öncesi sanık Çağatay Aksu’nun avukatı, Şule Çet’in babasının mahkemede kızına para göndermediğini iddia ederek, banka hesaplarının incelenmesini istedi.

Şule’nin katil zanlıları, suçtan kurtulamayacaklarını anlayınca mahkemeden şaşırtıcı taleplerde bulunmaya başladılar. Şule Çet davası öncesi, katil zanlısı Çağatay Aksu’nun avukatı Levent Erkmen, mahkemeden garip bir talepte bulunarak, bir kez daha intihar vurgusu yaptı: “Babası para yollamıyordu, bu yüzden psikolojisi bozulmuş olabillir.”

22 yaşındaki Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli bir şekilde öldü. Katil zanlıları patron Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın yargılandığı dava 15 Mayıs’ta görülecek. Şule Çet’in katil zanlılarının yargılandığı ilk duruşma ise 6 Şubat 2019 günü yapılmıştı.

TUHAF VE DAYANAKSIZ

Olayda cinayet şüphesi her geçen gün biraz daha somutlaşırken, Aksu’nun avukatı, Şule Çet’in “babasından para alıp almadığının” incelenmesini istedi. Mahkemeye avukat aracılığı ile sunulan dilekçede “Çet’in babasından para almamasının” psikolojik durumunu etkileyebileceğine dikkat çekilerek, kez daha mesnetsiz ve tuhaf bir şekilde intihar vurgusu yapıldı.

SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK ŞAŞIRTICI BEYANLAR

Şule Çet davası avukatı Umur Yıldırım talebe tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:  “Bu zamana kadar cinayete, intihar süsü verebilmek için gerçeğe aykırı bir çok beyanda bulundular. Zaman zaman Şule’nin annesinin 2 yıl önce vefat ettiğini, zaman zaman da  erkek arkadaşıyla problemleri olduğunu söyleyerek bu nedenlerle psikolojisinin bozuk olduğuna ifade ettiler. Hepsini çürüttük. Şule’nin annesi 2009 yılında vefat etti. Erkek arkadaşıyla ise olay günü dahi konuştu. Psikolojisinin yerinde olduğununa dair raporları dosyaya sunduk. Gelinen noktada faillerin yeni savunması Şule’ye  babasının para göndermediği için intihar ettiği gibi izahtan vareste bir beyan. Şule zaten faillerin yanında günlüğü 120 TL’den çalışıyor, devletten öğrenci kredisi alıyordu. Üstelik babası da para gönderiyordu. Yani Aylık 3.000 TL’ye ye yakın bir geliri vardı. Bu bir öğrenci için muazzam bir rakamdır. Kaldı ki hangi birimiz babamız para göndermediği için intihar ettik? Katil zanlılarının suçtan kurtulmaya yönelik beyanları bizleri gerçekten şaşırtıyor.”

NE OLMUŞTU?

Şule Çet, 29 Mayıs 2018 tarihinde saat 05.00 sıralarında Çankaya’da bulunan Yelken Plaza adlı rezidansın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Aynı dairede bulunan Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand, gözaltına alınmıştı. İki kez nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, her ikisinde de adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Ancak bu süreçte Ankara Adli Tıp Kurumunun hazırladığı otopsi raporunda Şule Çet’in ölümünden önce cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıkmıştı. Haklarında tekrar gözaltı kararı çıkarılan Çağatay Aksu ve Berk Akand Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafında cinayet şüphesiyle değil, “Cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından tutuklandı.  Otopsi raporuna göre Şule Çet, ölümden önce cinsel saldırıya uğramıştı. Soruşturma boyunca şüpheli Çağatay Aksu’nun kolundaki Çet’e ait tırnak izlerinin ilk muayenede rapora yazılmadığı ve evdeki içki şişelerinin de saklandığı ortaya çıkmıştı.