Suruç’ta son durum…4 ağır yaralı Ankara’ya sevk edildi

Suruç’ta son durum…4 ağır yaralı Ankara’ya sevk edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kardeşini kaybeden AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a başsağlığı dileğinde bulundu. Fakıbaba, “Bu şekilde planlı bir oyuna ilk defa şahit oluyorum. Suruçlular bu oyunu bozacaktır” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Suruç’ta meydana gelen olayın aydınlatılacağına, faillerinin belirlenip yargılanacağına inandığını belirtti. Kardeşini kaybeden AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a başsağlığı dileyen Fakıbaba, “Şu anda 4 ağır yaralı var. Yaralılar ambulans uçakla Ankara'nın çeşitli hastanelerine sevk edilmiştir" dedi.

Fakıbaba, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bizler de seçim çalışmaları kapsamında esnaflarımızı geziyoruz, dualarını ve desteklerini diliyoruz. Çoğu zaman esnaf, ’Başüstüne’ diyor, bazen de ’Vermiyoruz’ diyorlar.

Ben olaydan sonra milletvekilimizle beraberdim. İbrahim Halil Yıldızın rahmetli ağabeyi ve 3 tane çok ağır yaralı yeğeniyle birlikte bu dükkana giriyorlar. Dükkana girdiklerinde şunu söylüyorlar. Vekilimize, ‘Bizim PKK'lı olduğumuzu bilmiyor musun?’ diyor. O sırada milletvekilimiz olayı anlayıp, olay yerinden hızla uzaklaşıyor. Daha sonra olay patlak veriyor.

İnsanlar ’Oy vermiyoruz’ diyebilir. ’Biz sizi beğenmiyoruz’ diyebilir. Olayın aydınlatılacağına, faillerinin belli olacağına, yargıya inanıyoruz ve güveniyoruz. Suruç bir kardeşlik şehridir. Suruç'ta benim kardeşlerim bu oyuna gelmeyeceklerini, inanarak söylüyorum. Bu şekilde planlı bir oyuna ilk defa şahit oluyorum. Suruçlular bu oyunu bozacaktır. Şu anda 4 ağır yaralı var. Yaralılar ambulans uçakla Ankara'nın çeşitli hastanelerine sevk edilmiştir."