'Süt ve peynir yemeyin' diyen Dr. Kınıkoğlu: "Hastalanmak istiyorsanız yiyin"

'Süt ve peynir yemeyin' diyen Dr. Kınıkoğlu: "Hastalanmak istiyorsanız yiyin"

Sosyal medyada yayınladığı “Süt ürünleri, peynir ve kefirden uzak durun” videosu olay yaratan Dr. Murat Kınıkoğlu, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuştu.

Süt ve peynir yemeyin iddiasını 10 yıldır sürdürdüğünü söyleyen Dr. Kınıkoğlu, “İnsanlar hayatlarının son 10 yılını hastalıklarla geçirmeye razıysa peynir, yoğurt ya da et yesinler.”dedi. 

RAZIYSANIZ YİYİN 

“Süt ve hayvansal gıdaların yenilmemesi gerektiğini 10 yıldır söylüyorum. Türkiye’de yaş ortalaması 76.5’tir. Peynir yiyen insanlar yarın kap krizi geçirecek ya da kanser olacak diye bir şey yok. Son 10 yılını hastalıklarla geçirmeye razıysa insanlar peynir, yoğurt ya da et yerler." diyen Kınıkoğlu "Sıhhatli beslenme diye bildiğimiz kahvaltı bir parça peynir, yumurta günün iki öğününden birinde biraz et yemeklere yağ gibi ürünler tükettikleri zaman genelde bizim hekim olarak gördüğümüz şu 40’lı  50’li yaşlarda tansiyon, şeker başlangıcı görülebiliyor. Önce insülin direnci arkasından şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları ve felç atakları olabiliyor. Bu genel gidişata insanlar razıysa peynir yesinler.” şeklinde konuştu.