Taciz davasında ceza artırımına neden gerek kararına şaşıracaksınız!

Taciz davasında ceza artırımına neden gerek kararına şaşıracaksınız!

Mahkeme, metrobüsün insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğu olmadığı gerekçesiyle verdiği cezada artırım uygulamadı.

İstanbul’da yaşayan bir kadın yolcu işe gitmek için metrobüse bindi. Araç kalabalıktı. Yolculuk sırasında bir kişinin elle tacizine uğradı.Kadının şikayeti üzerine tacizde bulunan şahıs hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık, sanık hakkında cinsel saldırıdan dava açtı. Olayın toplu taşıma aracında olduğunu belirterek verilecek cezada artırım uygulanmasını da talep etti. 

Yargılama sonucunda sanık mahkeme tarafından 'Basit Cinsel Saldır' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, metrobüsün insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğu bulunduğu yerlerden olmadığı gerekçesiyle verdiği cezada artırım uygulamadı. Verilen cezanın açıklanması da geri bırakıldı. Bu karar toplu taşıma araçlarının ortak yaşam alanı olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.Mahkemenin verdiği bu karar yargı çevresinde tartışma yarattı. Avukatlar, toplu taşıma araçlarında işlenen taciz olaylarının artırım nedenleri arasında olması gerektiğini ve buranın da zorunlu yaşam alanı olduğu görüşünde.