TBMM Başkanı Kahraman: Cihat olmadıkça...

TBMM Başkanı Kahraman: Cihat olmadıkça...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirerek, "Bakın şimdi Afrin'deyiz, dün Fırat Kalkanı'ndaydık. Büyük devletiz. Cihat olmadıkça ilerleme olmaz, dik duramazsınız. Kıtalar ötesi Amerika kovboyunun ne işi var buralarda, Afrika'da, Asya'da? Büyük devlet ayakta kalacak" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. İlk olarak Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan’ı makamında ziyaret eden Kahraman, tören mangasını selamladıktan sonra valilik şeref defterini imzaladı. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AKP Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Emrah Karayel’inn da eşlik ettiği Kahraman, Vali Özkan’dan Kahramanmaraş hakkında bilgi aldı.

‘CİHAT OLMADIKÇA İLERLEME OLMAZ’

TBMM Başkanı İsmail Kahraman daha sonra Kurucular Başkanı olduğu Birlik Vakfı’nın Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti. Burada yapmış olduğu konuşmada Osmanlı’dan sonra Türkiye’nin başta darbeler olmak üzere yaşadıklarını anlatan Kahraman geçmişte yapılanların şimdi de yapılmaya çalışıldığını söyledi. Bununla ilgili La Fontaine’in tilki ve karga arasında geçen peynir hikayesini ve hikayenin yeni versiyonunda karganın peynirine sahip çıktığını anlatan Kahraman, “La Fontaine’i okuduk, oyuna gelmiyoruz, çelme takmaya gelmiyoruz. Biz o eski ihtişama doğru yürüyoruz evelallah. Bakın şimdi Afrin’deyiz, dün Fırat Kalkanı’ndaydık. Büyük devletiz. Cihat olmadıkça ilerleme olmaz, dik duramazsınız. Kıtalar ötesi Amerika kovboyunun ne işi var buralarda, Afrika’da, Asya’da? Büyük devlet ayakta kalacak. Şehitlerimiz var Allah gani gani rahmet eylesin. Etrafımızı sağlama alcağız. Ve Cumhurbaşkanımız, Allah onun ömrünü uzun etsin fevkalade bir şekilde dünya politikasına yön veriyor” diye konuştu.