TCDD'den Çorlu bilirkişilerine 1 milyon TL

TCDD'den Çorlu bilirkişilerine 1 milyon TL

8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen 7’si çocuk 25 kişinin öldüğü tren faciasının ardından oluşturulan bilirkişi heyeti, bu durum ile ilgili TCDD yönetiminde hiçbir kusur olmadığına dair rapor yayımlamıştı

CHP’li Ali Şeker’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanlığı, Çorlu tren kazasında bilirkişilik yapan Bekir Binboğa, Sıddık Yarman ve Mustafa Karaşahin’e 14 ayrı danışmanlık sözleşmesi için 1 milyon 40 bin TL verildiğini doğruladı.

Ali Şeker bakanlık tarafından verilen yanıtı şöyle aktardı: “Bakanlık bilirkişi heyetindeki Bekir Binboğa, Sıddık Yarman ve Mustafa Karaşahin’e 14 ayrı danışmanlık sözleşmesi için İstanbul ve Süleyman Demirel Üniversiteleri Döner Sermayeleri aracılığıyla 1.040.000 TL ödendiğini açıkladı. Danışman bilirkişinin ortak olduğu Savronik şirketi aracılığıyla TCDD’den aldığı ihaleler bunun dışında. Mahkeme heyeti, heyet ile idare arasındaki maddi ilişkiler, rapordaki çelişkiler üzerine yapılan itirazları dikkate alarak yeni bir bilirkişi raporu için karar almıştı. Bakanlığın yanıtı, bilinen bu maddi ilişkiyi belgelemiş oldu. Ortada ciddi bir etik sorun vardı. Bu doğrulandı.”