'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci serbest bırakıldı

'Terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci serbest bırakıldı

"Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci ve hak savunucusu Nurcan Baysal ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Baysal hakkındaki yakalama kararı da kaldırıldı.

Sabah saatlerinde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Nurcan Baysal, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade verdi.

Serbest bırakılmasının ardından bianet’e açıklama yapan Baysal Hakikati yazmak ne kadar zormuş, hele de bir kadın olarak. Bundan sonrası ne olacak  bilmiyoruz, bayram tatili sonrası avukatım öğrenecek” diye konuştu.

Baysal kendisine yöneltilen soruların 2010-2012 yılları arasında dinleme ve e-posta takipleri üzerinden oluşmuş bir bölümü Demokratik Toplum Kongresi (DTK), çoğu Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) ile ilgili olduğunu ifade etti:

“DTK üyesi değilim, DTK’nın kalkınma ve yoksullukla ilgili katıldığım bir toplantısıyla -ki benim alanım bu başlık- ilgili sorular sordular.

“DİSA'nin anadili başta olmak üzere yürüttüğü, kamuoyunun da bildiği faaliyetlerle ilgili sorular. Soru konusu olan toplantılara herkes katılıyordu, AKP'liler de dahil olmak üzere”

Afrin paylaşımlarından gözaltına alınmıştı

Baysal, Diyarbakır’da Afrin operasyonuyla ilgili paylaşımlara açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, iki gün sonra da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.