TKP'den harekata tepki: Suriye'den elinizi çekin!

TKP'den harekata tepki: Suriye'den elinizi çekin!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Türkiye'nin Fırat’ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili operasyona tepki gösterdi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye'nin Fırat’ın doğusuna başlattığı harekata tepki gösterdi.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite adına yapılan açıklama şöyle:

"SURİYE'DEN ELİNİZİ ÇEKİN!
Suriye sekiz yıldır büyük bir acıyı yaşıyor. 

Bundan yaklaşık sekiz yıl önce Suriye'de hükümet karşıtı muhalefet gösterileri başlamıştı. Bu gösteriler kısa zaman sonra belli kentlerde silahlı kalkışmalara ve çatışmalara dönüştü. Sonra yabancı kuvvetlerin katıldığı iç savaş ve başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin işgali geldi. 

O dönem ABD emperyalizminin ortadoğu planları yürürlükteydi. AKP iktidarı ise ABD'nin bu planlardaki bir numaralı aktörü olma konusunda fazla istekliydi. ABD ve AKP el birliği ile Suriye'de Esad hükümetine karşı unsurları silahlandırmaya ve eğitmeye başladılar. Suriye topraklarında NATO, MİT, CIA, herkes yerini buldu. Cihatçı çetelerin eline en modern savaş silahları verildi. Bu çetelerden ordular kuruldu. Bu orduların eğitiminde Türkiye sorumluluk aldı. Yetmedi bu çetelerin temsilcileri ile Antalya'da, İstanbul'da toplantılar yapıldı. Çete mensuplarına Türkiye'de maaşlar bağlandı. AKP, komşumuz Suriye'nin iç işlerine karışmanın da ötesine geçti, doğrudan Suriye'de iç savaş kışkırtıcılığına soyundu. Ama süreç ABD ile AKP'nin öngördüğü gibi gitmedi. Suriye halkı emperyalist işgale ve gerici çetelere direndi. 

Öte yandan bu sekiz yılın ağır bir bedeli oldu Suriye halkı için. Suriye, yüz binlerce insanını kaybetti. Milyonlarcası ise yerlerinden yurtlarından oldu. 21. yüzyılda ortaçağ karanlığını yaşadılar. Bazı bölgelerde yaşayanlar vahşet ve bağnazlığın en ağırına maruz kaldı. 

AKP SEKİZ YILDIR BÜYÜK BİR SUÇ İŞLİYOR
Suriye halen fiili bir işgal altında ve bölünmüş durumda. Hâlâ cihatçı çeteler ve bunların silahlı güçleri bazı bölgelerde terör saçıyor. 

AKP sekiz yıldır büyük bir suç işliyor. Başka bir ülkenin egemenlik haklarını hiçe sayıyor.

Suriye topraklarında açıkça bölücü, cihatçı çeteleri besliyor, eğitiyor ve onları silahlı güç olarak kullanıyor. 

AKP iktidarı ABD ile birlikte Suriye'de yaşanan bu insanlık dramının asli suçlusudur. Suriye'de halka özgürlük getirme adına giriştikleri bu suç sadece Suriye'de değil tüm bölgede yıllarca giderilemeyecek bir yara açmıştır.