‘Topbaş ve Gökçek neden gitti, sonunda anlaşıldı!’

‘Topbaş ve Gökçek neden gitti, sonunda anlaşıldı!’

İşin renginin ortaya çıktığı, sadece Kadir Topbaş’ın değil, Melih Gökçek’in de neden görevden alındığının belli olduğu kaydedildi. Bu arada Gökçek’in Ankara’daki izlerinin silinmesinde bir AKP yöneticisinin etkili olduğu söyleniyor. İşte ayrıntılar…

İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediye başkanları Kadir Topbaş ve Melih Gökçek, koltuklarını bıraktı. Bu iki ismin neden görevden alındığının birinci ağız tarafından; imar izinleri, betonlaşma, devasa binalara onay verilmesi ve çevreye duyarlı olmamaları şeklinde açıklandığı kaydedildi. Bu arada Melih Gökçek'in Ankara'daki izlerinin silinmesinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın etkisi olduğu söylentisi aktarıldı.

Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, ‘Topbaş niye gitti, sonunda anladık’ başlıklı köşe yazısında, “İşin rengi belli oldu. Sadece Kadir Topbaş’ın değil, Ankara’da Melih Gökçek’in de neden görevden alındığını sonunda öğrendik. Hem de birinci ağızdan. Mesele, imar izinleriymiş, mesele betonlaşmaymış, mesele devasa binalara onay verilmesiymiş, mesele çevreye duyarlı olmamalarıymış” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, partisinin MYK toplantısında bu meseleyi gündeme getirdiğini, İstanbul ve Ankara’daki yapılaşmayı örnek gösterdiğini belirten Tezkan, şunları yazdı:

“Ve demiş ki; ‘Belediye başkanlarını çok uyardım. Maalesef, ‘Tabii efendim, haklısınız, gereğini yapacağız’ demelerine rağmen hiçbir şey değişmedi. İstanbul’da o binaların tıraşlanması konusunda zamanında çok söyledim. ‘Gereğini yapıyoruz’ dediler, ortada bir şey yok. Her yerde çok katlı binalar.’

Kadir Topbaş’la, Melih Gökçek’in neden görevden alındığı (istifa ettirildiği) açık değil mi?

Topbaş döneminde İstanbul yaşanmaz kent haline geldi..

Bina, bina, bina..

Nefes alacak yeşil alan bırakmadı..

İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek imkânsız hale geldi.. TEM otoyoluna çıkın, iki yanı bina.. Yol 20 yıl önceki yol..

Tabii trafik akmaz..

'BİR KARIŞ BOŞ ALAN BIRAKILMADI'

E-5 diye adlandırdığımız yola geçin, iki yanı bina.. Yol 40 yıl önceki yol.. İki yanına hâlâ devasa binalar dikiliyor.. Bir karış boş alan bırakılmadı..

Tabii trafik yürümez..

Sahil yoluna çık, Ataköy’ün hali, Zeytinburnu’nun hali.. Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi, İstanbul’a ihanetin abideleri..

Bu belediye başkanlarının İstanbul’u, Ankara’yı beton yığınına çevirmelerinin sebebi ne?

Rant.. İmar rantı!..

İhanet durdu mu?

Hayır.. Geçen gün bu köşede fotoğrafını yayımladım.. Beylerbeyi sırtlarında inşaatlar yükseliyor..

Cumhurbaşkanı bundan sonra 5+1’den yüksek bina yapılmasın talimatı vermiş..

Takipçisi olacağını söylemiş..

Soru şu; harfiyen uygulansa, bundan sonra çok katlı bina yapılmasa, İstanbul kurtulur mu?

İstanbul o kadar güzel kent ki inanın çok geç değil..

En azından Boğaz kurtulur.. En azından tarihi yarımada kurtulur.. En azından kadim semtler kurtulur..

ANKARA’YI CHP KAZANSA...

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise Ankara’dan Melih Gökçek’in izlerinin silindiğini hatırlatarak, fıskiye, dinozor, futbolcu ve lale heykellerinin ardından şimdi sıranın Ankara’daki kapılara geldiğini yazdı.

Hakan, “Bu arada bir dedikodu. Ankara’dan Melih Gökçek’in izlerinin silinmesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın etkisi olduğu söyleniyor. Günahı söyleyenlerin başına!” dedi. Hakan, “Ankara’yı CHP kazansa Melih Gökçek’in izlerini silme konusunda bu kadar radikal davranmayı tercih etmeyebilirlerdi” görüşünü de aktardı.