Trabzon'daki linç girişimini yaşayanlar anlattı: Polis gelince olay büyüdü

Trabzon'daki linç girişimini yaşayanlar anlattı: Polis gelince olay büyüdü

Hüseyin Doski, yaşadıklarını Kuzey Irak'ta Barzani yönetimine yakınlığıyla Rudaw’a anlattı.

Trabzon'da Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bayrağı ve "Kürdistan" yazan atkı taktıkları için saldırıya uğrayan turistlerden Hüseyin Doski, Rudaw'a konuştu.

Hüseyin Doski, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kürdistan yazılı Kürdistan bayrağı yanımızdaydı. Trabzon’da çıkartıp fotoğraf çektik. Ardından orta yaşın üstünde bir adam yanımıza gelerek bize hakaret etmeye başladı. Biz de ona karşılık verdik. Aramızda ciddi tartışma yaşandı. Ardından polis ve diğer kişiler geldi ve olay daha çok büyüdü.”

Çok sayıda turistin olduğunu belirten Hüseyin Doski, polisin sadece Kürdistan bayrağıyla fotoğraf çektirenleri gözaltına aldığını söyledi. Hüseyin Doski, açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Gözaltına alındıktan sonra polis inceleme başlattı. Kürdistan bayrağıyla fotoğraf çeken herkesi gözaltından tutmayı sürdürdü. Kürdistan bayrağıyla 9 kişi fotoğraf çekmiştik. Bize karşı oldukça hakaret edici konuşmalar sarf ettiler. Ancak sorumluları geldikten sonra biraz daha sakinleştiler”

“İfademizde onlara bu bayrağın resmi bir bayrak olduğunu ve başkanlarının Kürdistan Bölgesi yetkililerinin bu bayrakla karşıladıklarını söyledik” diyen Doski, sözlerine şunları ekledi: “Onlar da bize; ‘Evet doğru ancak sizin söz ettiğiniz bayrakta Kürdistan ismi yazılmıyordu. Bu bayrağın üzerinde ise Kürdistan ismi yazılı ve bu nedenle gözaltına alındınız’ dediler.”