Trabzonlu sanatçılar rahatsız: Şeytanlıklardan uzak durun

Trabzonlu sanatçılar rahatsız: Şeytanlıklardan uzak durun

İstanbul seçimleri için iktidara ve YSK’ya tepki gösteren Trabzon Sanatçı İnisiyatifi (TSİ), "Uçurumun kenarına getirdiğiniz ülkemize yeni felaketler yaşatmayın. Bu vebalin altından kalkamazsınız" dedi.

Trabzon Sanatçı İnisiyatifi düzenlediği basın açıklamasıyla İstanbul seçimleri için iktidara ve YSK’ya tepki gösterdi. Trabzon Ruhi Türkyılmaz Sanatevi'nde yapılan açıklamaya TSİ üyeleri heykeltıraş Hasan Fehmi Hızal, şair Ömer Turan, şair-öğretmen Mehmet Kuvvet ve gazeteci-yazar İsmail Fandaklı, karikatürist Turhan Selçuk’un ünlü çizgi karakteri Abdülcanbaz maskeleriyle çıktı.

Karadeniz Gazetesi'nden Fatih Saygın'ın haberine göre, YSK’nın kararının kamu vicdanını kanattığını kaydeden heykeltıraş Hızal, “Sonuçlar kesinleştiğinde sırf iktidarın adayı seçilmedi diye seçimi iptal etmek, Yüksek Seçim Kurulu’na biçilmiş yeni bir görev midir? YSK bu kararıyla kamu vicdanını kanatmıştır. Hepimiz bilmekteyiz ki, bu iptalin gerçek karar alıcıları siyasi iktidardır. Bu dayatma, Cumhurbaşkanının itiraf niteliğindeki beyanlarıyla da sabittir. Böylelikle hukuk bir kez daha ayaklar altına alınmış, kamu vicdanı ve milli iradenin hiçe sayıldığı tescil edilmiştir” dedi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Bu genel tabloda Türkiye resmi daha vahimdir. Gittikçe derinleşen ekonomik kriz, borçlanma batağı, enflasyon, açlık sınırı altındaki ücretler, işsizlik, üretimsizlik, baskılanan demokratik kitle örgütleri, basın hayatımızın zapturapt altına alınması, sanatçıların itibarsızlaştırılması, sanatın kültür hayatından dışlanması, toplumun ayrıştırılarak kamplaştırılması ve daha pek çok sorun…

Tüm bu olumsuzlukların muhakeme mercii olarak yargı ve hukukun etkisizleştirildiği koşullarda;

Üzülerek görüyoruz ki, halkın beklentisi ile iktidarın gündemi örtüşmemektedir. Şimdi daha iyi anlaşılıyor ki, iktidarın seçim sloganına dönüştürdüğü beka, kendi iktidar-menfaat hırsıyla sınırlıdır. İktidarın 17 yıllık uygulamalarıyla bu ağır tablonun asıl sahip ve sorumlusu olmasına rağmen ülkemizin zaman, dikkat, enerji ve kaynaklarını bu haksız seçim uğruna heba etmesinin  başka ne anlamı olabilir?"

'KOMPLO VE ŞEYTANLIKLARDAN UZAK DURUN'

23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde insanları çatışmaya yöneltecek ayrıştırıcı dil kullanmaktan vazgeçin. Süreci lehinize çevirmek adına bizlerin hayal bile edemeyeceği komplo ve şeytanlıklardan uzak durun. Kamu vicdanında onarılması mümkün olmayacak yeni gedikler açmayın.

Söz konusu sanat ve mizahsa tüylerinizin diken diken olduğunu biliyoruz. Türk mizahının önemli çizeri Turhan Selçuk’un ünlü halk kahramanı Abdülcanbaz olarak buradayız. Mazlumun yanında, zulmün karşısında Abdülcanbaz... Hakaretlerinizle o şeytani, ağulu dilinizi Trabzon’umuza kadar uzatıp zehir saçıyorsunuz. O çatal dilinizi ağulu ağzınızın içine toplayın ve çenenizi kapayın. Yoksa Osmanlı Tokadı geliyor.

Trabzon Sanatçı İnisiyatifi sonuç ve özet olarak diyor ki:

Hukuku ayak altına alarak, ülke insanını anayasal haklarını kullanmak üzere sokağa inmeye mecbur bırakmayın. Uçurumun kenarına getirdiğiniz ülkemize yeni felaketler yaşatmayın. Bu vebalin altından kalkamazsınız.