Trump'a soruşturma başlatılıyor!

Trump'a soruşturma başlatılıyor!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilme sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimi yaptıklarını açıkladı.

Trump'ın Ukrayna Devlet Başkano Vladimir Zelenskiy'e Joe Biden'ın oğlu Hunter'ı soruşturması için baskı yaptığı iddiasına ilişkin 'anayasal sorumlulukların ihlali' ifadesini kullanan Pelosi, "Başkan hesap vermeli. Hiçkimse kanundan üstün değildir" ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi'nden en az 175 üyenin Trump'a bir soruşturma başlatılması çağrıda bulunduğu ve bu sayının artmaya devam ettiği bildirildi. 435 üyesi olan Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar 235 üyeyle çoğunluğu oluştururken, Cumhuriyetçilerin 199 üyesi bulunuyor.

TRUMP CADI AVI OLARAK NİTELEDİ!
Trump, azil soruşturmasına tepki gösterirken, "BM’de onca iş yaptığımız ve başarı kazandığımız bu kadar önemli bir günü Demokrat Partililer kasıtlı olarak Cadı Avı saçmalığı son dakikasıyla mahvetti. Ülkemiz için çok kötü!" dedi.

PELOSİ 'HAZIRIZ' DEMİŞTİ
Demokratlar, Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, 2020 başkanlık seçimlerinde rakibi Joe Biden'ın oğlu Hunter'ı soruşturması için baskı yaparak görevini kötüye kullandığını savunuyor.

Diğer yandan Pelosi, Washington'daki Atlantic Festival'de yaptığı açıklamada, Demokratların Trump'ın azli yönünde adım atma konusunda 'hazır' olduğunu belirtmişti.

Pelosi, "Bu yüzden gerçekleri öğrenir öğrenmez söyledim, hazırız. Şimdi gerçeklerimiz var, hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

Şu ana dek ABD tarihinde yalnızca 2 başkana karşı azil süreci işletildi; Başkan Andrew Johnson ve Başkan Bill Clinton. Ancak iki başkan da süreç sonunda görevden uzaklaştırılmadı. 1974 yılında Watergate skandalı sonrası azil süreciyle karşı karşıya kalan Başkan Richard Nixon ise istifa ederek sürecin önüne geçmişti.