Trump: Break, break, break, beni kurtarın!

Trump: Break, break, break, beni kurtarın!

Her gün yeni bir sosya medya paylaşımı ile alay konusu olan ABD Başkanı Donald J. Trump'tan bu kez yardım talebi geldi. ‘StopTheCoup’, "Darbeyi durdurun" paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Trump'ın çağrısı Ukrayna'yla yaşanan telefon kriziyle başlayan azil sürecine karşı bir tepki olarak yorumlanıyor.

Göreve geldiği günden bu yana Rusya'nın seçimlere müdahalesi iddiasıyla azledilme korkusu yaşayan Başkan Trump, dış politikada aldığı kararlarda da ülkesinde yoğun bir şekilde eleştiriliyor.

ABD Başkanı Donald J Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında temmuzda yapılan tartışmalı telefon görüşmesi, ABD Kongresindeki Demokratların Trump'a yönelik azil soruşturması açtırmasına neden olmuştu.

Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Demokratların başkan aday adayı Joe Biden'ın oğlu hakkında soruşturma açılmasını istediği öne sürülen Trump ise, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı." ifadelerini kullanmıştı.

ABD medyasında Trump'ın Ukrayna liderine, ‘ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini söylediği’ iddia edilmesi üzerine Demokratlar, azil soruşturması başlatmıştı.

İlginç bir şekilde, ABD Başkanı söz konusu telefon görüşmesinin içeriğinin medyaya düşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını açıklamıştı. Donald J. Trump şimdi kendisi hakkında başlatılan azil sürecini darbe olarak yorumlayıp, kamuoyunda kendisini mağdur olarak göstermek istediği öne sürülüyor.  

Trump’ın mağduriyet izlenimi üzerinden kamuoyunu etkilemeyi kimden öğrendiği ise, ayrıca merak konusu oldu.