Trump’tan Erdoğan’a yüzyılın fıkrası gibi mektup

Trump’tan Erdoğan’a yüzyılın fıkrası gibi mektup

Beyaz Saray’ın da varlığını onayladığı ve Barış Pınarı Harekâtı başladığı anlarda gönderildiği kabul edilen bir mektup tüm dünyada alay konusu oldu

Sadece diplomasiden uzak olmayışı ile değil, aynı zamanda kullandığı “kahvehane ağzı” üslubu ile de yakışıksız ve bayağı olan mektubun içeriği ise daha büyük bir skandala yol açacak gibi görünüyor.

İŞTE O MEKTUP

''Sayın Başkan, gel iyi bir anlaşma için çalışalım. Sen binlerce kişinin katliamından sorumlu olmak istemezsin, ben de Türkiye’nin ekonomisini yok etmekten sorumlu olmak istemem ve istemeyeceğim de. Pastör Brunson’a saygı konusunda sana küçük bir örnek yaşattım.

Sorunlarınızın bir kısmını çözmek için çok çaba gösterdim. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermedikleri tavizleri vermeye hazırlar. Bana gönderdiği mektubunun kopyasını gizli kalmak kaydıyla iliştiriyorum.

Doğru ve insani bir yolla bu işi halledebilirsen, tarih seni iyi anacaktır. Ama, iyi şeyler gerçekleşmezse, sonsuza dek şeytan olarak anılacaksın. Uzlaşmaz adam olma. Aptal olma.

Seni daha sonra arayacağım''.

MEKTUP ÇÖP KUTUSUNDA!

Öte yandan, Ankara’da mektubun hiçbir şekilde ciddiye alınmadığı ve çöp kutusuna gönderildiği konuşuluyor.

CNN TÜRK Diplomasi Muhabiri Sena Alkan'ın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre Türkiye'den mektuba ilk yanıt geldi. Kaynaklara göre Türkiye teklifi reddetti, mektup 'çöpe' atıldı. Mektuba en güzel yanıtın ise 'Barış Pınarı Harekâtı' olduğu ifade edildi.