TSK az önce paylaştı! İşte Afrin'den son görüntüler

TSK az önce paylaştı! İşte Afrin'den son görüntüler

Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de halk, YPG'nin tüm engellemelerine karşın ilçe merkezinden kaçıyor. Halk YPG'nin oluşturduğu engelleri kazma-küreklerle aştı. TSK İnsansız hava araçlarıyla görüntülendi. TSK'dan yapılan son açıklamaya göre, Zeytin Dalı harekâtının başlangıcından bu yana öldürülen YPG'li sayısı sayısı 3530 oldu.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı harekâtı devam ediyor. TSK'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu kuvvetleriyle ilçe merkezine yaklaşmasıyla Afrin'deki siviller de kaçmaya başladı. Sivilleri kalkan olarak kullanmayı planlayan teröristler buna engel olmak için ilçe merkezinin çeşitli yerlerine engel ve barikatlar kurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, sivil halkın Afrin merkezinden kaçmasına ilişkin anlar yer aldı. Terör örgütü YPG/PKK üyeleri kurdukları barikat ve engellerle halkın ilçe merkezinden kaçmasına engel olurken, vatandaşlar kazma ve küreklerle bunları aşarak ilçe merkezinden ayrılıyor.