TSK'dan Afrin açıklaması... Bebek Uşağı ve Havran da alındı!

TSK'dan Afrin açıklaması... Bebek Uşağı ve Havran da alındı!

TSK ve ÖSO güçleri Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bebek Uşağı ve Havran köylerini YPG'den temizledi. Dün alınan yerlerin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 5 kilometreden de az; ilçe merkezi sınırlarına ulaşıldı. TSK ve ÖSO’nun bulunduğu yerden, Afrin’in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren 3195 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK tarafından 20 Ocak’ta, Türkiye’nin sınır hattı ile bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG’li ve IŞİD’li teröristlere yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda 50’nci güne girildi.

“3195 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Genelkurmay Başkanlığı’nca terör örgütü hedeflerinin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesi ile sürdürülen harekâtın başından bu yana 46’sı son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 195 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Dün pek çok noktada teröristlerin temizlenmesinin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 5 kilometreden de aşağı indi. İlçe merkezi sınırlarına ulaşıldı. TSK ve ÖSO’nun bulunduğu yerden, Afrin’in görünümünün fotoğrafı paylaşıldı.

3 KÖY DAHA KURTARILDI

 Yapılan son dakika açıklaması ile TSK ve ÖSO'nun Cinderes'in doğusundaki Zelka köyü ile Afrin'in kuzeyindeki Kafr Rum ve Horan köyünü terör örgütü PKK/PYD'den temizlediği kaydedildi.