TSK'dan peş peşe son dakika açıklamaları: 6 günde..

TSK'dan peş peşe son dakika açıklamaları: 6 günde..

ürk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesine hava harekatı düzenlendiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine yönelik 5 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen hava harekatında teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 13 hedef imha edildi ve silahlı 14 terörist etkisiz hale getirildi.

2 GÜNDE 59 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK ayrıca, 1-2 Nisan'da Kuzey Irak'a gerçekleştirilen hava harekatında 59 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

TOPLAM 80 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'nın saat 12.00'de yaptığı açıklamada ise Hakurk bölgesinde hava destekli devam eden operasyonlarda 7 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği açıklandı. Böylelikle 1 Nisan 2018 tarihinden bugüne dek öldürülen terörist sayısı 80 oldu.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

"- Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik 05 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 13 hedef imha edilmiş ve silahlı 14 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

- 01-02 Nisan 2018 tarihlerinde, Hakurk ve Zap bölgelerinde icra edilen 3 ayrı hava harekâtında toplam 59 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

- Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde hava destekli devam eden  operasyonlarda 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi."