TTB'den Genelge Tepkisi

TTB'den Genelge Tepkisi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgede sağlık çalışanlarının istifalarının kabul edilmeyeceğini ve yasal mazeret dışında yıllık izinlerin durdurulmasını bildirilmesini ardından tepki gösterdi: "Hastalandık; maaşımızı kestiniz. Ek ödeme vereceğiz dediniz; ya vermediniz ya da adaletsiz dağıttınız. Şimdi de izin, istifa ve emeklilik hakkımızı engelliyorsunuz!"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla 81 ilin valiliğine gönderilen 'Personel İşleri' hakkındaki genelgede, sağlık çalışanlarının istifa etmeleri kabul edilmeyeceği, yasal mazeret haricinde ise yıllık izin kullandırılmayacağı bildirildi. TTB'den genelgeye sosyal medya üzerinden eleştiri geldi. 

TTB'nin açıklaması şöyle:

"Pandeminin 8. ayında COVİD-19 meslek hastalığı sayılmazken, sağlıkçılara düzenli test yapılmazken; sağlık çalışanlarının izin ve istifalarının engellenmesi kabul edilemez. 

Hastalandık; maaşımızı kestiniz. Ek ödeme vereceğiz dediniz; ya vermediniz ya da adaletsiz dağıttınız. Pandeminin başından bu yana salgının büyüklüğünü gizleyerek hepimizi kandırdınız. Şimdi de izin, istifa ve emeklilik hakkımızı engelliyorsunuz!"