Tuğba Özay'dan CHP'ye öneri

Tuğba Özay'dan CHP'ye öneri

2015 yılında milletvekili aday adayı olan eski manken Tuğba Özay, CHP'de değişim rüzgârı esmesi gerektiğini söyledi.

Tuğba Özay, "Şu an için ben zaten duruşumla, söylemlerimle, halkın içinde olmamla bir şekilde insanlara dokunuyorum" dedi.

Aydınlık gazetesine konuşan Özay'ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

2015 yılında CHP İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olmuştunuz. Önümüzde yerel seçimler var ve CHP ile ilgili düşüncen nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde artık değişim rüzgârları esmelidir. Başarısızlıkla sonuçlanan art arda seçimler varsa eğer bir yenilik olmalıdır, bir özeleştiri yapılmalıdır. Bunu düşmanlıkla, kinle, öfkeyle değil, anlayışla, hoşgörüyle, empatiyle ve sempatiyle yapabilmelidir insanlar. Gençlerin yolu açılmalıdır. Kadınların yolu açılmalıdır. Ben gençlerin ve kadınların siyasette daha aktif olmasını istiyorum.

Siyasete devam edecek misin?

Aktif siyaset için çok istiyorlar ve şu anda da talepler var. Şu an için ben zaten duruşumla, söylemlerimle, halkın içinde olmamla bir şekilde insanlara dokunuyorum. Siyaset bana göre insanlara dokunabilmek, insanların derdine çare olabilmektir. Belki dört, beş sene sonra aktif siyasetin içinde olurum ve bence olmalıyım. Çünkü parlamentoda güzel insanların var olması gerekiyor. Bundan dört sene önce milletvekilliği seçimlerini kazanmış olsaydım, benim gibi bir kısa sürekli dünya basınında olurdu sanırım.