Tunceli'de öğrencilere kayyımın açılışında yoklama şartı

Tunceli'de öğrencilere kayyımın açılışında yoklama şartı

Tunceli Munzur Üniversitesi'nde bazı akademisyenlerin, öğrencileri Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Varank'ın da olacağı açılışa katılmaya zorladığı iddia edildi.

Tunceli Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencilerine eski belediyenin projesi olan ve kayyım atandıktan sonra yapılan Munzur Kıyı Şeridinin açılışında yoklama alınacağı mesajı atıldı. Dersim’de eski belediyenin projesi olan ve kayyım atandıktan sonra yapılan Munzur Kıyı Şeridinin açılışına katılım için öğrencilere ve akademik kadroya mesajlar atıldı. Mesajda; “Munzur Üniversitesi Akademik, idari ve tüm öğrencilerimiz davetlidir. Katılım konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir” yazıldı.

TEKNOLOJİ VE SANAYİ BAKANI DA KATILDI

Munzur Üniversitesi’nden öğrenciler, bazı akademisyenlerin "İmzayı açılışta alacağım" dediğini iddia etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Kayyım Tunceli Valisi Tuncay Sonelin de katıldığı açılış etkinliği için çoğu dersin işlenmediği üniversitede bazı akademisyenler öğrencilere "11.30'da açılışa gitmeniz şartıyla yoklamada var yazılacaksınız" mesajı attı.