Türk Kızılayı Ensar Vakfı'na milyonlarca TL aktardı mı?

Türk Kızılayı Ensar Vakfı'na milyonlarca TL aktardı mı?

Türk Kızılayı üzerinde tartışmalar dinmiyor. Kızılay'ın tarikatlar gölgesindeki çeşitli vakıflara para aktardığı iddiası gündeme geldi.

Kızılay'ın bu kez Başkentgaz tarafından hesaplarına aktarılan bağış paralarının AK Parti yönetiminde iken, Başkentgaz tarafından Türk Kızılayı'na bağış yaptığı ve bu paraların Kızılay üzerinden Ansar Vakfı'na aktarıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Yurtlarında kalan çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarıyla defalarca gündeme taşınan Ensar Vakfı'na para aktarabilmek için Türk Kızlayı'nın paravan olarak kullanılmış olması iddiası kamuoyunda tartışılıyor.

Ak Parti yönetimindeki Başkentgaz'ın Türk Kızılayı'na verdiği bir muvafakatname belgesinden anlaşıldığına göre, Başkentgaz'ın 29.12.2017 tarihinde 8 milyon Dolar bağış yapıyor. Ancak, muvafakatname beyanı ile, Başkentgaz bu paranın sadece 75 bin Dolarını Türk Kızılayı'na bırakıyor. 8 milyon Doların 7 milyon 925 bin Dolarlık kısmını ise doğrudan Ensar Vakfı'na ulaştırmasını şart koşuyor.

Başkentgaz verdiği muvafakatname belgesine bir şart daha koşuyor: "yurt inşaatı sürecine ilişkin olarak Derneğinizin hukuki, mali ve idari sorumluluğunun olmayacağını kabul ve taahhüt ederiz."

Böylece, Başkentgaz Türk Kızılayı'nın Ensar Vakfı'na aktarılan para üzerinde herhangi bir hak iddia etmesini de önlemiş oluyor.

Bu belge doğru ise, Türk Kızılayı'nın Başkentgaz'da Ensar Vakfı'na para aktarmak için paravan aracı olarak kullanıldığı açıkça ortaya çıkmış oluyor.

Başkentgaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkentgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun imzası ile hazırlanan bu belge gerçek ise, Türk milletine ve insanlığa hizmet için kurulmuş güzide bir kurumun tarikatların kara para aklama işlerinde istismar edildiği de belgelenmiş oluyor.

Şimdi sıra yüce Türk adaletinde. Bakalım savcılar görevlerini yerine getirip gerçeğin ortaya çıkmasını ve suçluların hak ettikleri cezaları almalarını sağlayacaklar mı?