Türk Milleti 15 Temmuz'u böyle andı!

Türk Milleti 15 Temmuz'u böyle andı!

15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden 2 yıl geçti. Türk milleti Darbe girişimine karşı mücadele edip şehit düşenleri büyük bir minnetle yad etti. Demokrasi ve Birlik Günü’nde yurdun dört bir yanından vatandaşlar kayıtsız şartsız Demokrasi dedi.

ERDOĞAN KUR'AN OKUDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Camii'nde hatm-i şerif merasimine katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Darbe girişiminde şehit olanlar için Millet Camii’nde Hatm-i Şerif okunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bakanlar ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da camide şehitler için dua etti.

Erdoğan da camide şehitler için Kur’an-ı Kerim okurken, şehitleri anmak için çok sayıda vatandaş camiye akın etti, şehitler için dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tüm şehitler için okunan Hatm-i Şeriflerin duasını okudu.

TBMM BAŞKANI YILDIRIM’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Karşıyaka Şehitliği’ne yaptığı ziyaret sonrasında açıklama yaptı. Yıldırım, İki yıl geçmiş olmasına rağmen acılarımız tazeliğini koruyor. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedi.

15 Temmuz’un 2. yıldönümünde TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karşıyaka Şehitliği’ne gitti.Burada gerçekleştirilen anma töreninde şehit aileleriyle de görüşüldü. Meclis Başkanı Yıldırım ile bir şehit yakını arasında duygu dolu anlar yaşandı. Yıldırım ile şehit yakını birbirlerine sarıldılar. Binali Yıldırım şehitlik çıkışında gazetecilere; “İki yıl geçmiş olmasına rağmen acılarımız tazeliğini koruyor. Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır. Başında söylediğimiz gibi 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bayrağımızdaki hilal bağımsızlığımızın, yıldızlar da şehitlerimizin nişanesidir. Dünya durdukça bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecek. Bütün şehitlerimizi tekrar anıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, kurumlarımız 15 Temmuz’un anısını yaşatmak için programlar yapacak. Buna benzer alçak olayın bir daha bu milletin yaşamamasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

ŞEHİDİN ADI YENİ DOĞAN YEĞENİNE ŞEHİTLİK VERİLDİ 

İstanbul'da, 2016 yılında Beşiktaş'taki çevik kuvvet polislerini hedef alan terör saldırısında şehit düşen Yasin İke'nin adı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan şehitlik ziyareti sırasında, 2 haftalık yeğenine verildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ MEZARI BAŞINDA ANILDI 

Darbe girişimine karşı mücadele edip şehit düşenler bugün mezarları başında anıldı. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu anmalarda şehit yakınlarının acısı yürek dağladı. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annaannesinin, "Oğlum bak kim gelmiş, herkes senin için bugün buraya gelmiş" diye ağlaması törene katılanları da hüzünlendirdi...

ANTALYA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ TÖRENLE ANILDI

15 Temmuz şehidi polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, Antalya’daki mezarı başında törenle anıldı.

UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Pamukkale’de, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerini anmak için sıcak hava balonları Türk bayrakları ile havalandı

YOZGAT

Yozgat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Yozgat Şehitliğindeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Katılımcılar şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua ettiler. Şehitlikte düzenlenen törene  çok sayıda şehit yakını katıldı.

SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR

Sosyal medya da ise vatandaşlar 15 Temmuz'un 2. yıl dönümünü bu mesajlarla andı