Türkiye, Çin'in gönlünde taht kurdu

Türkiye, Çin'in gönlünde taht kurdu

Türkiye'nin koronavirüs salgını ile mücadelede kullanılmak üzere gönderdiği yardımın duyulması sonrası Çin'de sosyal medya kullanıcıları Türkiye'ye minnet duygularını ifade ettiler.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentindeki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirecek askeri kargo uçağına tıbbi malzeme yüklemişti.

Bu kapsamda, 1000 biyolojik tehlike tulumu, 93 bin 500 koruyucu filtreli maske, 1000 tek kullanımlık koruyucu kıyafetin bulunduğu Türk Hava Kuvvetlerine ait A400M (Koca Yusuf) kargo uçağı, Sağlık Bakanlı tarafından planlanan büyük tahliye operasyonu çerçevesinde sağlık ekiplerini ve ekipmanı aldıktan sonra Çin'e hareket etmişti.

Ülkenin en önemli gazetelerinden olan Renmin Ribao'nun (Halkın Günlüğü), söz konusu gelişmeyi "Türkiye, Çin'e tıbbi malzeme yardımı tedarik ediyor" başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberinde, Türkiye'nin salgından koruyan maske ve tıbbi elbiseler gönderdiğini aktardı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nden de duyurulan yardımın Çin'in sosyal medya platformlarında paylaşılmasının ardından Çinli sosyal medya kullanıcılarından David Zhou, "Teşekkürler Türkiye, kara gün dostu. Türkiye, Çin halkının gerçek dostudur" ifadeleriyle teşekkür etti.

Tüm bu duygu yüklü paylaşımların yanı sıra çok sayıda Çinli yorumcu Türkçe de yazarak  "teşekkür ederim" mesajı paylaştı.