Türkiye'de 100 bin imza hareketliliği, Akşener’den ‘Hadi fişleyin’ tweeti

Türkiye'de 100 bin imza hareketliliği, Akşener’den ‘Hadi fişleyin’ tweeti

Ülke genelinde 957 ilçedeki seçim kurullarında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verme işlemleri başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı adaylığı için imza vereceklere yönelik tehdit gibi algılanan "Aralarında FETÖ'cü var mı? Araştırılsın" sözlerine rağmen, ilçe seçim kurullarına akın edildi. İYİ Parti Lideri Akşener, twitter hesabından açıklama yaptı.

24 Haziran seçimlerinde, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler için imza verme işlemi başladı. Bu sabah saat 08:00'da başlayan işlemler 9 Mayıs akşamı saat 20:00'a kadar sürecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklamasına göre; 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimleri şunlar; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz.

İmza verme işleminin resmen başlamasının ardından vatandaşlar bölgelerindeki ilçe seçim kurullarına akın etti. Seçimlerin kaderini belirleyecek olan, Türkiye’nin en kalabalık kenti İstanbul’da da işlemler sorunsuz sürüyor.

80  BİN İMZA!

İmza veren her vatandaş; kuruldan imza attığına dair bir de belge alıyor. Bu belgelerin üzerinde yazan başvuru rakamına göre saat 12:00 itibariyle Türkiye genelinde 80 bin vatandaş, adaylar için imza verdi. Ancak hangi adaya kaç imza verildiği ise bilinmiyor.

Öte yandan seçim kurulları önünde İYİ Parti, Saadet ve Vatan Partisi’nin temsilcileri de bulunuyor. Bu temsilciler; binadan çıkan vatandaşlara “Kim için imza verdiniz?” diye sorup, kendi adaylarına verilen imza sayısını takip etmeye çalışıyorlar.

AKŞENER’İN TWEETİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylarının 100 bin imza ile belirlenmesine ilişkin olarak dün dikkat çekici bir açıklama yapmış ve “Tartışılsın diye söylüyorum. 100 bin imzada FETÖ taraması yapılacak mı?” diye sormuş, bu açıklama kamuoyunda “İmza verecekler tehdit ediliyor” diye algılanmıştı. Bahçeli’nin bu sözlerine İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP’liler sert tepki göstermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından bugün paylaştığı mesajda, “Annem ile teyzem de Kocaeli İl Başkanımız eşliğinde imzalarını verdiler. Allah onlardan razı olsun. Haydi bakalım fişleyin” diye yazdı.

İşte o mesaj:

NASIL İMZA VERİLECEK?

YSK’nın ilçe seçim kurullarına giderek, Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istedikleri isimlere imza vermek isteyenler aşağıdaki link üzerinden ilçe seçim kurulları listesine ulaşabilirler. Herkesin kendi bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulunda imza vermesi gerekiyor.

İmza verme adımları:

1- İmza vermek için T.C. Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartınız yanında olmalı.

2- 4-9 Mayıs tarihleri arasında (cumartesi-pazar dahil) saat 20:00’a kadar kayıtlı bulunduğunuz İlçe Seçim Kurulunda imza verebilirsiniz.

3- İmza için gittiğinizde istediğiniz aday için düzenlenen formu talep ederek doldurup imza işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Seçim kurulu ilgili formun bir örneğini size teslim edecek.