Türkiye değil, Turkey diyeceksiniz!

Türkiye değil, Turkey diyeceksiniz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile, Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, pasaport polislerinin kıyafetlerinde değişikliğe gitti.

Hudut kapılarında 100 milyondan fazla yolcuyu karşılayan görevli pasaport polisleri artık turkuaz renkli, ön kısmında ‘Turkey’ yazısı bulunan özel tasarım polis yelekleri giymeye başladı.

Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde hazırlanan anket cihazlarıyla gerçekleştirilen ‘Memnuniyet uygulaması’ yoluyla, yolcuların pasaport polisinden memnun oldukları ya da olmadıkları durumlar ortaya çıkarılarak iyileştirici çalışmaların yapılmasının hedefleniyor. Açıklamada ayrıca şu bilgiye de yer verildi: “Bakanlık şimdi de her gün binlerce yolcunun giriş-çıkış yaptığı hudut kapılarında, vitrin konumunda bulunan pasaport polislerine ilişkin yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.”

Pasaport polisleri bundan böyle turistleri ‘Turkey’ yazılı üniformalarla karşılayacak. Kendi ülkemizde, kendi polislerimizin turistleri neden kendi dilimizde değil de, İngilizce olarak karşıladığı ise merak konusu oldu. Turistlerin ancak polis üniformalarında İngilizce ‘Turkey’ yazarsa Türkiye’ye geldiklerinden emin olacaklarına karar verip, bu değişikliği gerçekleştiren “üst akıl”ın kim olduğu havalimanı kullanıcılarının en çok sordukları sorulardan birisi oldu.

YURT HABER