Türkiye'nin Pensylvania'sı Kayseri'dir, dedi, kıyamet koptu

Türkiye'nin Pensylvania'sı Kayseri'dir, dedi, kıyamet koptu

Eski AKP milletvekilleri Mehmet Metiner ve halihazırda AKP milletvekili olan Mustafa Elitaş arasında ‘Pensilvanya’ tartışması yaşandı.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’in 1 Ekim 2019’da Kent Türk Televizyonu’ndaki “Amerika’da Pensilvanya Türkiye için ne ifade ediyorsa Kayseri de bu manada Türkiye’nin Pensilvanyasıdır” sözlerini yeniden gündeme getiren AKP Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, “Kayseri’yi Pensilvanya gibi gösteren Mehmet Metiner haddini aşmıştır. İki tane bozuntu adam var onlardan bilgi alıyor. Her devirde fitne sokmaya çalışan iftira eden adamlarla sen düşüp kalkamazsın. Kayseri’ye çamur atmak senin haddine değil” dedi.

Elitaş’ın sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösteren Metiner ise, “Asıl sen haddini aşıyorsun Elitaş efendi! Sen Pensilvanya metaforu üzerinden yaptığım analizi ya anlayacak kapasitede değilsin ya da başka kuyruk acın var senin! Kiminle düşüp kalktığına asıl sen dikkat et! Halktaki karşılığın belli! Her tarafından fitne fücur akıyor!” yanıtını verdi.