Türkiye sallanıyor: ardarda depremler

Türkiye sallanıyor: ardarda depremler

Ankara da sallandı ve Manisa gibi ardarda sallandı

Ankara'nın Akyurt kazasında 12 dakika arayla 3.8 ve 4.5 büyüklüğünde 2 deprem oldu. Afet ve Acil Vaziyet İdaresi Başkanlığı (AFAD), Akyurt kazasında 06.42'de Richter ölçeğine göre 3.8 ve 06.54'te ise 4.5 büyüklüğünde 2 deprem olduğunu duyurdu. İlk deprem yerin 7 kilometre, 4.5 büyüklüğündeki deprem ise 14 kilometre derinlikte gerçekleştiği öğrenildi.

VALİ ŞAHİN: CAN VE MAL KAYBI YAŞANMAMIŞTIR

Ankara'nın Akyurt kazasında olan depremin hemen peşinden Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından izah yaptı. Vali Şahin, ekiplerin ayrıntılı incelemeler için alan çalışmalarına başladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İlimiz Akyurt kaza merkezinde olan 4.5 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre rastgele bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Ayrıntılı incelemeler için ekipler sahada çalışmalarına başlamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

AKYURT BELEDİYE BAŞKANI AYIK AYIK: CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, merkez üssü Kozayağı Semti ile ilçe merkezi yakınlarında yaşanan 2 depremde de can kaybı ve yaralanma olmadığını söyledi. Semtleri gezerek hasar tespit çalışmasında bulunduklarını aktaran Ayık şu ifadeleri kullandı:

"Çok şükür, şu ana kadar can kaybı ve yaralanan yok. İlk deprem, Kozayağı Semti, ikincisi ise kaza merkezi yakınlarında oldu. Semtleri gezerek hasar tespitinde bulunuyoruz. Şu ana kadar gelen bir felaket ihbarı yok."

YAVAŞ: TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Akyurt ilçemizde aralıklarla 2 deprem oldu. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadesini kullandı.