Türkiye’yi bölme planı 1960’larda mı başladı?

Türkiye’yi bölme planı 1960’larda mı başladı?

Netfilix’in, MOSSAD’ın imaj çalışması kapsamında yayınladığı dizide bölünmüş Türkiye haritası

Netfilix’te yayınlanan “The Spy” dizisinin 4. bölümünde duvarda asılı bir haritada Türkiye’nin bölünmüş bir haritası yayınlandı. Tüm basın organları bu haberi bir skandal olarak görmeyi tercih etti. Peki bu bir skandal mı?

MOSSAD’ın özellikle Hollywood’u (Amerikan Sinema Sektörü) kullanarak sinema filmi, belgesel ve dizilerle kendisinin imaj çalışmasını yaptırdığı bilinen bir sır. MOSSAD’ın ne kadar büyük, korkutucu ve güçlü bir istihbarat servisi olduğu algısını yaratmaya çalışıyor. Kendi propagandasını yapıyor. “The Spy” dizisi ise 1960’ların başında Suriye’de neredeyse savunma bakanlığına kadar yükselecek olan bir İsrail ajanının (MOSSAD) hikayesini anlatıyor ve bu dizide bölünmüş bir Türkiye haritası yayınlanıyor.

MOSSAD Ne Demek İstiyor?

200 ülkede aktif yayında olan popüler bir yayın organı (Netfilix) Türkiye’nin bölünmüş bir haritasını yayınlıyor. Hem de taa 1960’ta geçen bir hikayede! Hem de Kürt kökenli vatandaşların çoğunluklu yaşadığı bölgede! Bugünlerde Nato toplantılarında bile bölünmüş Türkiye haritaları yayınlanırken, MOSSAD 1960’ta biz zaten bunu biliyor muyduk diyor? Yoksa Netfilix aracılığı ile bir algı operasyonu mu düzenliyor?

Bildiğiniz gibi ABD Başkanı Trump, Kürtler ile Türkler 100 yıldır savaşıyor dedi ve bu bilgiyi bir tarih profesöründen öğrendiğini açıkladı. The Spy dizisi Trump’ın bu açıklamasından hemen önce 2019 Eylül başında yayınlandı. Bu sürecin öncesinde ise Türk ordusu ABD’nin Suriye’de YPG ile oluşturmak istediği terör koridorunu dağıttı, diğer ismiyle ikinci İsrail’i…

Son yıllarda Atlantik cephesinin (Kuzey Amerika ve Kuzey Avrupa) birçok kurumunda bölmüş Türkiye haritaları yayınlanıyor. Şimdi ise MOSSAD bunu bir mertebe yükseltip 1960’lardan beri bu biliniyor diyor. Hem de bunu Türkiye’de yayınlanan bir dizi ile yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tepki oluşturacağını bildiği halde.

MOSSAD ne demek istiyor, Türkler, 1960’lardan beri (Hatta daha öncesinden) Kürtlerin devletine zorla el koyuyor mu demek istiyor?