TÜSİAD Başkanı'ndan AKP Hükümeti'ne sert eleştiriler 

TÜSİAD Başkanı'ndan AKP Hükümeti'ne sert eleştiriler 

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik "Türk dış politikasının yeniden genel bir yönlendirilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" dedi OHAL'e bir an önce son verilmesinin, din adamlarının nikah kıymasına karşı olduklarını açıkladı

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, 1 yılı aşkın süredir devam eden OHAL için "kalkmalı" dedi. "Siyasilere mesajımız kutuplaşmadan çıkılmalı. 80 milyonluk bir ülke, iyi haberi de kötü haberi de olacak. Ama artık kötü haberlerle uyanmayalım" ifadesini kullanan Bilecik, müftü nikâhına ilişkin olarak "Nikâh sonuçta bir aile hukuku, sosyal toplumun bir meselesi. Biz bunu laiklik ilkeleri doğrultusunda okuyoruz. Gönül ister ki din adamlarının bu konuda herhangi bir faaliyetleri olmasın" diye konuştu.

Cumhuriyet'te Şehriban Kıraç'a konuşan Bilecik'in açıklamaları şöyle:

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’ne göre (TÜSİAD) demokrasi, temel hak ve özgürlükler ve hukuk alanlarında yapılacak gelişmeler, Türkiye’ye en büyük katkıyı sağlayacak. Erol Bilecik, Türkiye belki de temel hak ve özgürlükler, hukuk devleti, dış politika ve yatırım ortamı konusunda en zor dönemlerinden birini yaşarken, ülkenin en büyük iş dünyası örgütünün başına geçti. Ocak 2017’den bu yana TÜSİAD Başkanlığı’nı yürüten Bilecik “Artık arka arkaya yağmur gibi kötü haberlerle uyanmayalım” diyerek aslında Türkiye’nin özlemini duyduğu tabloyu özetliyor. Uzlaşmaya vurgu yapan Bilecik, OHAL’den çıkılıp artık normalleşmeye dönülmesini istiyor. Pek çok iş insanın konuşmaktan çekindiği bir dönemde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ile, ekonomiden yabancı yatırımlara, müfredat değişikliklerinden müftü nikâhına, basın özgürlüğünden, Kürt sorununa, OHAL’den dış politikaya kadar birçok konuya ilişkin açıklama yaptı.(Cumhuriyet)