Tutuklu gazetecilere tahliye kararı

Tutuklu gazetecilere tahliye kararı

Libya’da şehit olan MİT personeline ilişkin haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında karar açıklandı.

Tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel hakkında tahliye kararı verildi.

Libya’da şehit olan MİT personeline ilişkin haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında karar açıklandı. Tutuklu yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel hakkında tahliye kararı verildi.

Libya’da şehit olan MİT görevlisinin kimliğini açıkladıkları gerekçesiyle 7 gazeteci ve bir belediye çalışanının yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Mahkeme, tutuKlu gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel'in tahliyesine karar verirken Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci tüm suçlamalardan beraat etti.

Ayrıca gazeteciler Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci, 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama' suçlamalarından beraat etti.  

Öte yandan mahkeme tarafından, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç hakkında 'istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilirken aynı suçlamadan Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'e 4 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Tutuklu kaldıklarını süreyi göz önünde bulunduran mahkeme tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tahliyesine karar verdi. 

Erk Acarer’in dosyası ise başka bir esas numarasına kaydedilerek ayrıldı.