Uğur Dündar'dan çok konuşulacak 'Pontus' yorumu

Uğur Dündar'dan çok konuşulacak 'Pontus' yorumu

Sözcü yazarı gazeteci Uğur Dündar, mazbatası elinden alınan İstanbul'un seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili AKP'nin 'pontus' iddialarını köşesine taşıdı.

AKP Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun, katıldığı bir Ramazan etkinliğinde İmamoğlu hakkında Yunanistan basınında “İstanbul’u fetheden Yunanlı” diye manşet atıldığını öne sürerek, “Efendim ne dedi Yunan medyası? Bu arkadaş nereli, CHP’li aday nereli? Nasıl oldu da Yunan medyası ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ diyor da bir ses çıkmıyor” dedi. Göksu’nun sözlerinin ardından konu tartışmalara neden olmuştu.

Dündar bugünkü "Pontus kumpasının geçmişi var!.." yazısında, "23 yıl önce yaptığımız haberde de gordük ki hesap büyük…Biliyoruz ki emperyalizm canavarı, Doğu Anadolu'dan sonra dişlerini cennet vatanımızdaki başka cografyalara da geçirmek için fırsat kolluyor" yorumunda bulundu. Göksu'nun bu çıkışına Trabzonlular büyük tepki göstermişti.

Uğur Dündar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Sevgili okurlarım,
Ekrem İmamoğlu yurtsever-milliyetçi değerli Trabzonlular ve Karadenizli yurttaşlarımızı derinden üzüp yaralayacak bu söylem TV röportajlarında dile getirildiğinde haklı olarak konunun kapatılmasını istiyor.

Zira ciddiye alınıp konuşulduğunda vahim boyutlar ve tepkiler oluşacağını biliyor. Böylece çok doğru bir davranış yapıyor.

★★★

23 yıl önce yaptığımız haberde de gordük ki hesap büyük…
Biliyoruz ki emperyalizm canavarı, Doğu Anadolu'dan sonra dişlerini cennet vatanımızdaki başka cografyalara da geçirmek için fırsat kolluyor.
Onca kumpas, cadı avı, 15 Temmuz hain kalkışması, kutuplaşmalar, ayrıştırmalar, S-400 krizi, dış politikada savrulmalar, ekonomideki zorluklar zaten yeterince canımızı acıtıyor.

Bunlar yetmezmiş gibi birilerinin çıkıp oy uğruna Pontus kumpasçılarına çanak tutmaları, yurtsever herkese ‘Yeter artık' dedirtiyor.