Üniversite öğrencilerinden köy okulu öğrencilerine yardım

Üniversite öğrencilerinden köy okulu öğrencilerine yardım

Bir sivil toplum örgütü desteğiyle “Türkiye’nin her yerinde umut var” projesini hazırlayan üç üniversite öğrencisi tarafından Kilis’in Karakoyunlu köyündeki ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi, kırtasiye, oyuncak, ayakkabı ve eğitim malzemeleri yardımında bulunuldu. 

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Cansu Kostakoğlu, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Büşra Giray, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Burak Mala kendi imkanlarıyla topladıkları giysi, kırtasiye, oyuncak, ayakkabı ve eğitim malzemelerini Kilis’in Karakoyunlu köyündeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı. Bazı öğrencilerin lastik terlikle okula gelmeleri yürekleri burktu. Terlikli öğrencilere bot giydirilirken, çocukların sevinçleri gözlerinden okundu.
 
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Cansu Kostakoğlu, “Daha önce okul belirledikten sonra temin ettiğimiz eşyaları getirdik. Amacımız, eğitimde fırsat eşitliği sağalmak, Türkiye’nin her köşesine bu imkanı ulaştırmaktır. Biliyoruz ki güzel bir gelecek için eğitim şarttır” dedi.

Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Büşra Giray, şehirdeki imkanlara sahip olmayan köyde okuyan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için bir proje hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Projemizin ismini de Türkiye’nin her yerinde umut var olarak belirledik. Çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, aslında coğrafyanın bir kader olmadığını, eğer istenirse eğitimle bütün yaşamların değiştirilebileceğini Türkiye’nin her yerine aşılamak istiyoruz” dedi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Burak Mala da Türkiye’nin her yerinde umut var projesi kapsamında Kilis’e geldiklerini ifade ederek, “Gönüllü arkadaşlarımızla bu projeye imza atıyoruz. Proje kapsamında ilk olarak, Kilis’in Karakoyunlu köyüne geldik. Köy okulundaki öğrencilere yardımları getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.