Ünlü sanatçı AKP Hükümetine seslendi; 'yazıktır günahtır'

Ünlü sanatçı AKP Hükümetine seslendi; 'yazıktır günahtır'

Tunceli'de orman yangınları 11 gündür devam ediyor. Ormanlar dört bir koldan yanıyor. Ünlü sanatçı Ferhat Tunç AKP Hükümetine seslendi. Tunç, 'yazıktır günahtır, bu ormanlarda her çeşit hayvan can veriyor. Börtü, böcek yanıyor. Bunun hesabını mahşerde de bu dünyada da veremezsiniz, biran önce müdahale edin' çağrısında bulundu.

Nilay GÖL / YURT

Ferhat Tunç twitter hesabından Tunceli'deki orman yangınına ait video görüntülerini yayınladı. Bizzat yangın bölgesine giden Tunç yayınladığı videoda ormna yangının boyutunu gözler önüne serdi. Tunç "Hozat - Çemişgezek ve Ovacık üçgeninde 11 gündür şiddetlenerek devam eden yangının yarattığı tahribat çok büyük..." ifadelerini kullandı.

'YANGIN DEVAM EDİYOR'

Video paylaşımıyla ilgili ulaştığımız sanatçı Ferhat Tunç isyan ederek, "Evet yangın hala devam ediyor. Devlet cephesinden yangına yönelik herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Bu coğrafyada ilk defa ormanlar yakılmıyor. Her yıl Dersimde belli bölgeler operasyonlar bahanesiyle yakılmaktadır. İlginçtir yetkililerden her yıl benzer açıklamaları duyarız. “Bu bölgede orman yangını yok” “Devlet orman yakmaz” “Kullanıla görüntüler buraya ait değildir” şeklinde iddia ederler" dedi.

'VALİLİĞİN AÇIKLAMASI TALİHSİZ'

Tunceli Valiliği'nin açıklamasına değinen Tunç, Valiliğin yaptığı açıklamayı 'talihsiz' olarak yorumlayarak, "Valiliğin açıklamasını okur okumaz, yangın bölgesinden bir gün önce bana ulaşan görüntüyü paylaştım. Bu görüntüler Valiliğin açıklamasını yalanlıyordu. Yetmedi bir gün sonra bir heyet olarak yangının olduğu bölgeye gittik. Durumun sanıldığından da vahim olduğunu gözlemledik. Yangın bölgesinde canlı olarak çektiğimiz görüntüler dünden beri basında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Acilen yangının söndürülmesi gerektiğinin altını çizen Tunç, her geçen dakika tahribatın boyutunun arttığını söyledi. 

'BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK YAŞIYORUM'

Yetkililere seslenen Tunç, "Yetkililer, yangını inkar etmek yerine nasıl söndürüleceğini açıklamalılar. Bu vurdum duymaz tutum karşısında doğrusu büyük bir şaşkınlık yaşıyorum. Hiç bir devlet, türlü bahanelerle ormanların göz göre göre yanmasına seyirci kalamaz. Devlet ormanların güvenliğinden sorumlu olduğu kadar, doğal yaşamı da korumak zorundadır" dedi.

'UÇAKLAR DEVRİYE GİRSİN'

"Bu yangının gönüllü doğa severlerin çabasıyla söndürülmesi kolay görünmüyor" diyen Tunç, "En kestirme müdahale uçakların devreye girmesidir. Keban barajı yakın bir mesafede ve zaman kaybetmeden bu yangına havadan müdahale yapılmalıdır. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'YAZIKTIR, GÜNAHTIR...'

Tunç, "Yarın bütün gün yangın bölgesinde arkadaşlarımızla birlikte söndürme çalışmalarına katılacağız. Her kesten duyarlılık bekliyorum ve ormanlarımızın daha fazla yanmasına seyirci kalınmasın. Yazıktır günahtır, bu ormanlarda her çeşit hayvan can veriyor. Börtü, böcek yanıyor. Bunun hesabını mahşerde de bu dünyada da veremezsiniz, biran önce müdahale edin' çağrısında bulundu. 

İŞTE FERHAT TUNÇ'UN PAYLAŞTIĞI O VİDEO: