Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyaları: Şila, Rexo, Efes

Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyaları: Şila, Rexo, Efes

Van'da uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası bir üçlü var ki, beyaz zehrin tacirlerine darbe üstüne darbe vurduruyorlar: Şila, Rexo ve Efes. Bugüne kadar tonları bulan eroin ve diğer uyuşturucuları yakalatan narkotik köpeklerinin imza attığı son operasyon Edremit'te yapıldı. Şila bu kez de 61 kilo 900 gram eroini buldu.

Van'da bir üçlü var ki, zehir tacirlerinin korkulu rüyası: Şila, Rexo ve Efes. Bugüne kadar katıldıkları operasyonlardaki aramalarda tonlarca miktarda uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladılar. Son olarak da dün Şila yeni bir operasyona imza attı. 

Narkotik polisinin şüphe üzerine durdurduğu kamyonette dedektör köpek "Şila" ile yapılan aramada 61 kilo 900 gram eroin ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Edremit ilçesi Kurubaş Mevkiinde durumundan şüphelendikleri bir kamyoneti durdurdu.

Narkotik Madde Arama Köpeği "Şila"nın tepki vermesi üzerine kamyonette arama yapıldı. Yapılan detaylı aramada, aracın kasasının sırt kısmına zulalanmış 120 paket halinde toplam 61 kilo 900 gram eroin ele geçirildi.

Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak F.O. isimli şahıs "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek" suçundan gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.

Öte yandan bu Şila'nın Van'da yakalattığı ilk uyuşturucu değil. Bugüne kadar uyuşturucu satıcılarına diğer narkotik köpekleri Rexo ve Efes ile darbe üstüne darbe indiren Şila, 10 Şubat'ta Cevdetpaşa Mahallesi'ndeki bir eve yapılan baskında 84 kilo 521 gram eroin ile 23 Şubat'ta Kurubaş mevkiinde durdurulan bir araçta 155 kilo 734 gram eroini bulmuştu.