Üzeri tozlanan işçinin otobüste oturmasına izin vermediler!

Üzeri tozlanan işçinin otobüste oturmasına izin vermediler!

Kocaeli'nde iş çıkışı evine gitmek için otobüse binen işçi, üzeri kirli olduğu gerekçesiyle ayakta gitmek zorunda bırakıldı.

Derince’de işten çıkıp ve evine gitmek üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı özel halk otobüsüne binen Yahya Batir isimli emekçi, üzerinde toz olduğu gerekçesiyle koltuğa oturtulmadı.

Olayı kişisel Facebook hesabı üzerinden paylaşan Yahya Batir, otobüs boş olmasına rağmen koltuklara oturmasına izin verilmediğini ifade etti. "Tesisat işi ile uğraşıyorum. İşten çıkıp evime gitmek için otobüse bindim, kartımı okuttum. Buraya kadar her şey normaldi, kartımı okuttuktan sonra şoför bana ‘Üstün kirli, gazete vereyim de onun üstüne otur’ dedi. Otobüstü 5, 6 kişi vardı o esnada, şoförün bu sözünden sonra utandım, yerin dibine girdim, gazeteyi kabul etmedim, böyle olunca, ‘Ayakta giderim’ dedim, arkaya doğru geçtim. Seyahati ayakta yaptım, yolcular benden oturmamı istedi ama oturmadım. Hatta bir genç kadın, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ni arayarak şikayette bulundu. Anlam veremedim, elbiselerim işimden kaynaklı biraz tozluydu sadece. Ne çamur, ne de kir pas içindeydim. Otobüse baktığımda zaten koltuklar kirliydi, neresini kirletecektim bu koltukların" diyen Batir, aracın fotoğrafını aldığı sırada şoförün kendisine “İstediğin yere şikayet et, ben de şikayet edeceğim” dediğini ifade etti. 

ÜSTÜMÜZ TOZLANMIŞ OLABİLİR EVE NASIL GİDECEĞİZ?

Evrensel'in haberine göre Tesisat ustası Yahya Batir, aracın fotoğrafını aldığı sırada şoförün kendisine “İstediğin yere şikayet et, ben de şikayet edeceğim” dediğini söyledi. Otobüsün şoförünü gerekli yerlere şikayette bulunacağını söyleyen Batir, “Böyle şeyler yaşanmasın, ne var yani çalışırken üstümüz tozlanmış olabilir. Eve nasıl gideceğiz?” dedi.