Validebağ Gönüllüleri: Ranta açtırmayacağız

Validebağ Gönüllüleri: Ranta açtırmayacağız

Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na yapılması planlanan millet bahçesi ile ilgili açıklama yapan Validebağ Gönüllüleri, "Ranta açmaya gücünüz yetmeyecek; buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Validebağ Gönüllüleri, İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu'na yapılması planlanan millet bahçesi girişimi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Validebağ Korusu için toplanılan 11 bin imzanın Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu ile Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderildiği ancak yanıtın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verildiğine dikkat çekildi. İBB’nin “Projelendirme süreci ve tahsis işlemleri tamamlanmadığından, uygulamaya yönelik çalışmaları tarafımızca durdurulmuştur” yanıtını verildiği belirtildi.

Üsküdar Belediye Başkanı’nın, Twitter’da Validebağ Korusu’na millet bahçesi yapılacağını söylediğine dikkat çekilen açıklamada, “Üst kurum olan İBB çalışmaları durdurduğunu söylerken, Üsküdar Belediye Başkanı’nın bu mesajına bir anlam veremedik. İki belediyeden biri halkı kandırıyor olmalı” ifadeleri kullanıldı. 

'GÜCÜNÜZ YETMEYECEK'

Validebağ Gönüllüleri, İBB’nin yanıtı doğrultusunda Tabiat Komisyonu ve Kültür Kurulu’na şu soruları sordu; “Proje değiştirildi mi? Eğer değiştirildiyse, bunun açtığımız davayı temelsiz bırakmak gibi bir amacı olabilir mi? Bir başka deyişle hukuka karşı hile mi yapılıyor? İleride ne yapılması düşünülüyor?” Validebağ Gönüllüleri, “Diyoruz ki, isterseniz bu konuda özel yasa çıkartın, 1. derece doğal ve tarihi SİT alanı olan Validebağ Korusu’nu millet bahçesi ya da başka bir isim altında değiştirmeye, ranta açmaya gücünüz yetmeyecek; buna izin vermeyeceğiz” diyerek açıklamayı sonlandırdı.