Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde taciz iddiası büyüyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde taciz iddiası büyüyor

Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı, Ensar Vakfı Üyesi ve eski AKP milletvekili aday adayı Ş.G.tarafından tacize uğradıkları gerekçesiyle şikayetçi olan öğrencilerin sayısı artmaya devam ediyor.

Mezopotamya Ajansından Adnan Bilen'in haberine göre iki gün önce karakola giden bir öğrenci ismi geçen şahıs tarafınca tacize uğradığını ayrıca bu durumu yaşayan başka öğrencilerin de olduğunu söylemişti. Bu başvurunun ardından aynı fakülteden iki kadın öğrenci daha karakole giderek aynı şahsın kendilerine de tacizde bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldular. Birçok öğrencinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden şikayette bulunduğu ortaya çıktı.Ş.G.'nin ifadeye çağırılacağı bildirildi.


Olay Bakan Selçuk'a soruldu

Skandal olay TBMM'ye taşınarak HDP Van Mlletvekili Muazzez Orhan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a şu soruları yöneltti: 

-Yüzüncü Yıl Üniversitesinde İlahiyat Ana Bilim Dalı Başkanlığındaki taciz iddialarına dair herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma kaç kişi hakkında açılmıştır?
-Üniversitede taciz iddiaları savcılığa aktarılmadan önce üniversite yönetimine iletildiği halde iddiaların üstünün örtüldüğü iddiası nedeniyle fakülte ve üniversite yöneticileri hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?
-Tacize uğradıkları iddia edilen öğrencilere yönelik tacizci olduğu iddia edilen profesör başta olma üzere muhtemel yeni saldırıların önlenmesi amacıyla herhangi bir tedbir alınmış mıdır?
-Öğrencilerin kişisel dokunulmazlık hakları, eğitim ve diğer haklarının korunması için hangi önlemler alınmıştır?
-Erkek öğretim üyelerinden kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla bakanlığınızın uyguladığı özel politikalar nelerdir?